gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MASON, STEVE

ABOUT THE LIGHT

Genre: Pop & Rock
Label: DOUBLE SIX
Releasedatum: 18-01-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3904211
EAN: 0887832012131
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

The Beta Band behoorde tot de beste onbekende bands op aarde en de Schot Steve Mason was de zanger en medeoprichter. Enkele depressies en drie fraaie soloalbums verder is hij nog altijd vooral een cultheld.
About The Light, geproduceerd door Stephen Street (The Smiths, Blur, Kaiser Chiefs, New Order), zal waarschijnlijk evenmin tot de grote doorbraak leiden. Ook in de wereld van de muziek gaan prestaties en erkenning lang niet altijd hand in hand. Wel is About The Light, door toedoen van de bekwame Street, het meest toegankelijke album geworden, de platen van The Beta Band meegerekend. Ook is About The Light méér dan de vorige soloplaten van Mason meer een plaat van een band dan van de zanger en zijn begeleiders. Het is ook de plaat met de meeste ballen geworden, om het maar eens plat te zeggen. Dat komt door de blazers die vooral op de eerste helft van About The Light de stuk voor stuk geslaagde nummers open breken Vooral op Rocket gebeurt dat op grootse wijze. Ook de titelsong mag er wezen alsmede de opener, America Is Your Boyfriend. Er zijn louter pluspunten te noemen. Zoals het koortje, het volle doch glasheldere geluid en de zang van Steve Mason. Vreemd dat zo’n fraaie, bijzondere stem uit relatief nog maar zo weinig speakers klinkt.

Tracks

Disc 1
1. America Is Your Boyfriendg
2. Rocket G
3. No Clueg
4. About The Lightg
5. Fox On The Rooftopg
6. Stars Around My Heart G
7. Spanish Brigadeg
8. Don't Know Whereg
9. Walking Away From Loveg
10. The Endg

nieuwsbrief