gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PEETERS, BART

ANNEKE GRONLOH DE BIOGRAFIE

Label: JOH ENSCHEDE
Releasedatum: 13-09-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3981248
EAN: 9789070024970
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

MET 10 INCH LP MET NIET EERDER UITGEBRACHTE NUMMERS --
Hitnoteringen van Suriname tot Singapore, vermeldingen in The Guinness Book of Records, officier in de Orde van Oranje-Nassau, en met 30 miljoen verkochte platen wereldwijd de succesvolste Nederlandse zangeres ooit. Het klinkt als een sprookje, maar Anneke Grönloh maakte het waar.
Achter het applaus en haar eeuwige glimlach ging echter nog een ander leven schuil. Het verhaal van een Indisch meisje dat geboren werd in de jungle, dat haar eerste jaren doorbracht in een jappenkamp en dat aan de andere kant van de wereld haar plek moest zien te veroveren. Anneke Grönloh werd Nederlands eerste popidool met een ongeëvenaarde populariteit, en wist zich ook daarna meer dan 50 jaar te handhaven in een vak waarin carrières vaak niet langer duren dan een paar hits. Ook na tegenslagen en zware verliezen hield ze zich staande en vond altijd haar weg naar het podium.
Anneke Grönloh is het inspirerende verhaal van een sterke vrouw, die door alle trends en tegenslagen heen altijd trouw bleef aan zichzelf en aan haar publiek.
Bart Peeters, bijna 30 jaar zowel privé als zakelijk haar rechterhand, werkte jarenlang samen met Anneke Grönloh aan deze biografie, die niet alleen het portret schetst van een unieke artiest en vrouw, maar ook een prachtig beeld geeft van meer dan een halve eeuw Nederlandse amusementsgeschiedenis
Door Redactie op 2019-09-18

nieuwsbrief