gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Hardcover met stofomslag

Op 4 mei 1970 schoot de Nationale Garde onbewapende studenten neer die op de universiteit van Kent State protesteerden tegen de oorlog in Vietnam. In een dodelijk spervuur van zevenenzestig schoten werden vier studenten gedood en negen gewond. Enkele dagen tevoren zag de tienjarige Derf Backderf diezelfde leden van de Nationale Garde patrouilleren in zijn nabijgelegen geboorteplaats, waar ze heen waren gestuurd om een staking van vrachtwagenchauffeurs te onderdrukken. Met de journalistieke vaardigheden die hij ook inzette bij Mijn vriend 'Dahmer' en 'Trashed' heeft Backderf uitgebreid interviews gedaan en research verricht om de levens van deze vier jonge mensen te boekstaven, evenals de gebeurtenissen van die vier dagen in mei. Kent State, vier doden in Ohio, dat verschijnt bij de 50e herdenkingsdag van deze tragedie, is een ontroerend en onrustbarend verhaal over de bittere prijs van afwijkende opinies. Het is nu nog net zo relevant als in 1970.
DERF BACKDERF is de bekroonde en succesvolle auteur van ‘Mijn vriend Dahmer’ en ‘Trashed’ en ‘Punk, Rock & Mobile Homes’. Hij ontving de prestigieuze Robert F. Kennedy Journalism Award voor zijn politieke cartoons. Zijn wekelijkse strip ‘The City’ verscheen in meer dan honderd dagbladen. Hij woont in Cleveland, Ohio.
Vertaling door Jan Donkers
Door Redactie op 2020-07-10

nieuwsbrief