gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Bestel/reserveer nu het nieuwe album van Biffy Clyro en je maakt kans om mee te doen met een zeer speciale zoom sessie met de band. Je kunt dan chatten met de band via zoom. Reageer voor 13 augustus en de winnaars krijgen dan bericht over deze sessie die op maandag 24 augustus plaats zal vinden.

Al vijfentwintig jaar geleden werd Biffy Clyro opgericht door Simon Neil en de tweeling Ben en James Johnston in Kilmarnock Schotland. Vijf jaar en heel wat optredens later werd de band opgepikt door een platenmaatschappij en kregen ze de kans hun songs op te nemen. Langzaam wisten ze een naam op te bouwen in het clubcircuit en al snel stonden ze op de grote festivals. In Nederland hebben ze zowel op Lowlands als op Pinkpop gestaan en hun album kenden naast een gestage muzikale groei ook steeds meer populariteit. Het geluid van de band wordt gekenmerkt door een zware maar melodische mix van gitaar, bas en drums waarbij alle drie bandleden bijdragen aan de zang. A Celebration Of Endings is het negende album van Biffy Clyro en kun je volgens de band te zien als de manier waarop ze tegen verandering aan kijkt: Ze zien verandering als iets positiefs en blijven als band vernieuwen met hun nieuwe muziek. Het album werd geproduceerd door de Amerikaan Rich Costey die zich laat kenmerken door een enorme veelzijdigheid aan producties. Van hiphop tot Muse, alle muziekgenres weet hij een kenmerkend stevig geluid mee te geven dat toch transparant klinkt. Zo ook op het nieuwe album van Biffy Clyro dat met enige vertraging door corona nu eindelijk uitkomt.

Tracks

Disc 1
1. North Of No South
2. The Champ
3. Weird Leisure
4. Tiny Indoor Fireworks
5. Worst Type Of Best Possible
6. Space
7. End Of
8. Instant History
9. The Pink Limit
10. Opaque
11. Cop Syrup

nieuwsbrief