gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Voor het prille begin van natuurhistorische collecties in Nederland moeten we terug naar 1820, toen koning Willem I het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte, de voorganger van Naturalis. Het voormalige prinselijke naturaliënkabinet verslond in de afgelopen twee eeuwen vele directeuren, onderzoekers en gebouwen en heeft zelfs oorlogen moeten doorstaan. Wie wat bewaart is een heerlijk verslag van de bijzondere historie van Naturalis en laat ons kennismaken met de vele wetenschappers, verzamelaars en natuurliefhebbers die een bijdrage hebben geleverd aan de uitbreiding en het behoud van de unieke collectie.
Natuurhistorisch museum en onderzoekscentrum Naturalis kent een rijke geschiedenis. En wie kunnen die beter uitdiepen dan biologen en meestervertellers Menno Schilthuizen en Freek Vonk?

Schilthuizen en Vonk nemen ons mee op safari door de geschiedenis van de natuurwetenschap: van de allereerste insectenverzameling van een driejarige prins tot de precieze kunst van natuurkundig illustreren en overzeese verzamelexpedities. Vermakelijk en verrassend van begin tot eind.
Door Redactie op 2020-08-05

nieuwsbrief