gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het leven van Hannah Arendt omvat een cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis van het Westen, een tijd waarin onze ideeën over de mens en zijn waarde, schuld en verantwoordelijkheid opnieuw werden gedefinieerd, net als onze visie op vrijheid en seksualiteit.
De biografie begint met Arendt als jonge joodse vrouw in het Duitsland van de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze heeft een relatie met een van de grootste filosofen van voor de oorlog: Martin Heidegger. Maar het nazisme, waar haar geliefde Heidegger zich aan overgeeft, drijft Arendt al snel het land uit. Tot aan haar dood in 1975 in New York werd ze beziggehouden met vragen over de aard van kwade gedachten die ook nu, een halve eeuw later, nog steeds angstaanjagend relevant zijn. Zij is de denker op wie vooral nu – nu het gedachtegoed rondom populisme en extreemrechts sterker lijkt te worden – wordt teruggegrepen.
Een prachtige en indrukwekkende biografie over de wereld van een van de belangrijkste denkers van de 20e eeuw.
Door Redactie op 2020-08-05

nieuwsbrief