Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

De LP “1000 Titels” is opnieuw uitgebracht op vinyl op 1000 exemplaren, volledig in eigen beheer, zoals het hoort bij De Kommeniste. Daarbij zit ook een gratis extra CD met de digitale versie van de LP, de EP WDT (Wonder der Techniek), Plant Design en 8 onuitgegeven opnames, waaronder ééntje opnieuw ingezongen door Marcel Vanthilt. Een uniek tijdsdocument voor jong en oud. Een ideaal cadeau dat alles blijft geven. SPEEL HEEL LUID!De baanbrekende band De Kommeniste werd in juli 1978 opgericht te Antwerpen met als bezetting zanger en gitarist Marc Meulemans (21 mei 1956 - 27 januari 2007), bassist Herman Tallein, leadgitarist Mark Meulemans, drummer Bob Campenaerts. Ze kozen de meest niet-commerciële groepsnaam om hun anti-establishmenthouding duidelijk te maken en spelden die doelbewust verkeerd om te tonen dat ze zichzelf ook niet echt serieus namen.
De Kommies - hun liefdevolle koosnaam - produceerden een rockgeluid dat in Vlaanderen heel nieuw en fris klonk. De teksten in het Nederlands combineerden absurde humor en scherp venijn, en behandelden onderwerpen die nooit eerder in Vlaamse muziek aan bod kwamen, zoals “geitewolle sokke” en “look”. De debuut EP Wonder der Techniek (1979) werd geproduceerd door Marc Moulin en Dan Lacksman. In hun korte bestaan speelden ze 75 concerten en die vielen op door de energie, branie en goesting die eraf spoot. Ze werden door passie gedreven en dat hoorde je ook. De Kommeniste deelden het podium met o.a. The Boomtown Rats, The Cars, Wire, Kevin Coyne, The Kids & De Kreuners. Het meest legendarische optreden was het voorprogramma van Joy Division op 14 januari 1980 in de Antwerpse King Kong.
Op 19 februari 1980 beslisten ze plots om te stoppen. Toch kon drummer Bob de groep overtuigen om na de split toch nog de geplande LP op te nemen en zo geschiedde in een zeer ontspannen sfeer. Ze brachten het album ‘1000 Titels’ volledig in eigen beheer uit, helemaal in de doe-het zelf spirit van die tijd met ‘vijfde Kommenist' Johan Van Essche aan de mengtafel. Speciaal voor het album kochten ze 1000 witte hoezen waarin ze met een hamer en een metalen kapvorm zelf gaten klopten. Ieder exemplaar kreeg een aparte titel. Hierdoor zijn deze originele platen uniek. Het album kreeg met de jaren een mythische status als collector’s item.

A1 Ritmische Dans 3:28
A2 Tijdverdrijf 1 2:24
A3 Konkrete Twist 2:24
A4 Tijdverdrijf 2 2:13
A5 Johnny Limbo 2:53
A6 Donny Jumbo 2:38
B1 De Mogren 3:20
B2 K.Tours 1:52
B3 Blow - Up 9:09
B4 Kreten & Gefluister 2:52

Door Redactie op

nieuwsbrief