gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie





TEKST dansendeberen.be/

De voorbije jaren gingen de STIKSTOF-leden afzonderlijk hun horizon verbreden, en dat bleek geen onverstandige beslissing. Ondanks het eigen succes blijven Astrofisiks, Jazz en Zwangere Guy trouw aan hun gezamenlijke kind waarbij we de ontwikkeling toch ook heel graag nauwgezet in de gaten houden. Het laatste dat we van hun spruit te zien krijgen, was het bijzonder ontwapende Overlast dat dateert van 2018 en een veel te ver verleden lijkt. De baanbrekende beats en grensverleggende teksten maakten een begrip van de plaat in de Brusselse en bij uitbreiding in de Vlaamse hiphopscene. Alsof de pandemie nog niet voor genoeg verveling en monotoonheid zorgde, bleef nieuw materiaal uit… tot begin 2021. Woede zat duidelijk opgekropt bij de heren, we konden op “AMBRAS” niet ontkomen aan ZG en Jazz die ons al hun bars recht in het gezicht spuwden. Producer Astro liet het ook niet na om het geheel met rauwe, harde tussenkomsten te laten ontsporen. Amper zijn we bekomen of de Brusselaars verrassen ons met “DRIEDUBBELDIK”, een titel die ons ook waarschijnlijk niet op onze lauweren zal laten rusten.

Wordt deze van hetzelfde kaliber als ‘Fuck uw rolmodel. Uw moeder neuk ik morgen wel.’? In geen geval, de rem wordt stevig ingedrukt, maar met een laidback vibe is ook zeker niets mis mee. Tekstueel zijn de mannen minder hard, maar wel zoals steeds doodeerlijk. Met bars als ‘Ga door het vuur voor al uw naasten of uw vrienden die er naast slaan’ en ‘Doe alles op uw tempo, doe uw zin, zorg da ge het waarmaakt’ voelt het refrein zowaar als een vaderlijke raad aan en hierdoor sluiten we het nummer driedubbeldik in onze armen. Aan de wervelwind ambras valt niet te tippen, maar desondanks is het weer een interessante voorbode voor het derde album, Stikstof 4.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Driedubbeldik
2. Driedubbeldik
3. Driedubbeldik

nieuwsbrief