gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

OOR

WANT MORE? HET BESTE VAN 50 JAAR OOR

Label: ARGO
Releasedatum: 07-04-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4248709
EAN: 9789090343907
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het boek dat 50 jaar OOR recht doet: Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR. De geschiedenis zoals wij haar schreven.
‘Je beseft niet waaraan je begint’, aldus Barend Toet na de eerste vijf jaar. Toet was in 1971 een muziekkrant begonnen die vooral keihard en swingend moest zijn en razendsnel uitgroeide tot hét lijfblad van muziekminnend Nederland. Muziekkrant OOR werd OOR, een magazine. We beschreven de popmuziek in de brede zin des woords: van rock tot jazz en van hiphop tot metal, en alles ertussenin. We ontmoetten de meest boeiende, gekke, innemende, geniale, ongrijpbare types. Helden, cultfiguren, vernieuwers, ongeleide projectielen. We spraken met ze, fotografeerden ze, volgden ze, soms decennialang, sloten vriendschappen, vochten ruzies uit, prikten hypes door, verzonnen zelfs een carrière, we deden, kortom, verslag van 50 jaar popcultuur.
En die halve eeuw is hier gebundeld. Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR vertelt de geschiedenis van een toonaangevend tijdschrift. De journalistieke hoogtepunten, de klassiek geworden foto’s, maar ook de persoonlijke verhalen erachter: het verhaal van de makers van OOR. Zij die geschiedenis schreven. Dit is ook hún verhaal. Een avontuur dat nog immer voortduurt.

Mag het een onsje meer zijn? Ruim 3,5 kilo aan pophistorie! 536 pagina’s! Meer dan 4000 foto’s, illustraties, knipsels en covers! Meer slapeloze nachten dan goed voor een mens is! Luxueus uitgevoerd met hoogwaardig papier en speciale drukgang door Wilco Art Books!
Door Redactie op

nieuwsbrief