gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Eind jaren vijftig ontstond ska-muziek op Jamaica als variant op de rhythm-and-blues van New Orleans. Via Jamaicaanse immigranten kreeg de muziek ook in Engeland voet aan de grond. Daar waren het The Specials die -onder invloed van de punk- energieker en sneller ska gingen spelen, de zogeheten Two Toneska.
The Specials hebben decennialang diverse samenstellingen gekend en met vele groten uit de popmuziek gewerkt. De moord op George Floyd bracht Terry Hall, Lynvall Golding en Horace Panter op het idee een “protestalbum” te maken met tijdloze songs. Ondersteund door Ocean Colour Scene gitarist Steve Craddock werden twaalf songs geregistreerd van onder anderen The Staple Singers , Leonard Cohen, Talking Heads, Rod McKuen, Big Bill Broonzy en Malvina Reynolds. De ingetogen versie van Bob Marleys Get Up, Stand Up sluit het album af. Een schitterende plaat over eeuwig durend protest!
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Freedom Highway
2. Everybody Knows
3. I Don't Mind Failing In This World
4. Black, Brown And White
5. Ain't Gonna Let Nobody Turn Us Around
6. Fuck All The Perfect People
7. My Next Door Neighbor
8. Trouble Every Day
9. Listening Wind
10. I Live In A City
11. Soldiers Who Want To Be Heroes
12. Get Up, Stand Up
13. The Lunatics (Live At Coventry Cathedral, July 2019)
14. We Sell Hope (Live At Coventry Cathedral, July 2019)

nieuwsbrief