gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie



Canto Ostinato – het revolutionaire repeterende werk uit de 20tigste eeuw leeft meer dan ooit in de 21tigste eeuw. Tijdens het leven van de Simeon ten Holt werd dit meesterwerk al op harp gespeeld. Harpiste Gwyneth Wentink gaat nog een stapje verder. Samen met elektronica specialist Wouter Snoei en videokunstenaar Arnout Hulskamp is er een dynamische versie ontstaan waarbij de drie kunstenaars elkaar inspireren in nieuwe varianten op Canto Ostinato. Naar gelang het publiek wordt er gevarieerd met beats en lichteffecten. Deze dance achtige versie heeft zelfs de aandacht van Koning Willem-Alexander getrokken. Het Ensemble is dan ook tijdens het eerste Koningsdagconcert te zien. Met dit concert en optredens voor de radio en op Nederlandse en buitenlandse podia bereikt deze dynamische versie een groter publiek, waarbij zowel oren als ogen in het zeer toegankelijke werk worden gezogen.


Canto Ostinato Audio Visual

Harpiste Gwyneth Wentink,
elektronica specialist Wouter Snoei en videokunstenaar Arnout Hulskamp

Performance


Canto Ostinato Audio Visual is een audiovisuele performance met harp, elektronica en visuals, met het grensverleggende muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal startpunt. Op het podium reageren drie kunstenaars met hun instrument en speciaal hiervoor ontwikkelde software op elkaar en bepalen zij wie, volgens de codes van Canto Ostinato, de lead neemt.

Canto Ostinato Audio Visual begeeft zich op het fascinerende snijpunt van muziek, beeldende kunst en technologie en is een unieke totaalervaring. Interactie en improvisatie staan centraal, geen uitvoering is hetzelfde

Harpiste Gwyneth Wentink, elektronica specialist Wouter Snoei en videokunstenaar Arnout Hulskamp voeren deze unieke bewerking uit op diverse bijzondere locaties wereldwijd.

Canto Ostinato Audio Visual is een ode aan Nederlands bekendste componist op het gebied van minimal music, Simeon ten Holt. Simeon ten Holt overleed 25 november 2012 op 89-jarige leeftijd.

Tracks

Disc 1
1. Canto Ostinato 1-19
2. Canto Ostinato 20-36
3. Canto Ostinato 37-55
4. Canto Ostinato 56-73
5. Canto Ostinato 74-84,106

nieuwsbrief