gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
De Waterput
Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
12:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:30
Donderdag
10:00 - 17:30
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
12:00 - 17:00

De Waterput

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom is begonnen in het jaar dat de handen positief mediterend de lucht in werden gestoken tijdens Oh Happy Day van The Edwin Hawkins Singers, John & Yoko voor de vrede in een Amsterdams bed kropen en het Amerikaanse Woodstock drie dagen bol stond van love, peace en muziek. De oprichters kozen in 1969 voor de specifieke naam Waterput omdat dat van oudsher niet alleen letterlijk een belangrijke voedingsbodem was voor het leven in veel dorpen en steden, het werd ook steevast een gezellige ontmoetingsplaats voor mensen daaromheen. Platenzaken hebben sinds de jaren zestig ook die functie voor muzikanten en liefhebbers van hun muziek. De Waterput is ruim 50 jaar later niet alleen een winkel met ruim 200 m2 aan nieuw en tweede hands vinyl, cd’s, dvd’s, apparatuur, boeken en tegenwoordig ook weer cassettes, het is ook een van de weinige platenzaken met een eigen podium. De winkel is al ruim dertig jaar vermaard vanwege de vaak legendarische instore-optredens die er plaats vinden. De namen van artiesten die er optraden variëren van Urban Dance Squad, Soulwax, Uriah Heep, Eefje de Visser, Tom Barman, Ayreon, Spinvis, Peter Pan Speedrock, Triggerfinger, Balthazar tot Danny Vera. Ook luisteren regelmatig DJ’s de winkel op met hun kijk op bijzondere genres. Van die functie als ontmoetingsplaats is nog altijd niets verloren gegaan.

FLEUR

De Waterput

zaterdag 3 december 14:00

Op zaterdag 3 december presenteert zangeres Fleur haar tweede album Bouquet Champêtre in popspeciaalzaak De Waterput met een optreden en een signeersessie. Haar debuut werd door chansonspecialist Matthijs van Nieuwkerk twee jaar geleden uitgeroepen tot een van de mooiste albums van dat jaar. Fleur komt nu met een nieuw ‘veelboeket’, een nonchalante bos bloemen in verschillende kleuren, vormen en lengtes. Niet strak en eenkleurig, maar wild, ongelijk en samengesteld uit verschillende soorten. Elke bloem op zich is mooi, maar combineer ze op de juiste manier en je krijgt een overweldigend geheel. Muzikaal zijn er naast te verwachten vergelijkingen met chansons van France Gall uit de jaren zestig ook lijntjes trekken naar The Beach Boys, The Zombies en soul van het label Motown uit hetzelfde tijdperk. Fleur staat in volle bloei. Het instore optreden vangt aan om 14.00 uur. De entree is gratis.

Boekpresentatie JP Heck met optredens Racoon en Fleur

De Waterput

zaterdag 3 december 12:00

Zaterdag 3 december presenteert de Bergse muziekjournalist Jean-Paul Heck zijn boek Crazy Rock-’n-roll Stories in popspeciaalzaak De Waterput, Bosstraat 36 in Bergen op Zoom. In het boek staan persoonlijke ontmoetingen van de huidige hoofdredacteur van het magazine Soundz die de meest smeuïge feiten en anekdotes opleverden. Het handelt onder meer over het foute imago van The Rolling Stones, de eigenlijk veel stoutere Beatles, over de getroebleerde Freddie Mercury van Queen, de moeilijke onderlinge relaties van de leden van The Eagles tot verhalen met Gene Simmons van Kiss, James Brown, Amy Winehouse tot het voormalig wonderkind (Little) Stevie Wonder. De inloop is vanaf 11.30 uur, de presentatie, met aansluitende signeersessie, start om 12.00 uur. Om 13.00 uur verzorgt de populaire band Racoon een instore-optreden, vanaf 14.00 uur presenteert zangeres Fleur haar splinternieuwe Franstalige album Bouquet Champêtre met een optreden én signeersessie. De toegang in De Waterput is gratis.

nieuwsbrief