gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
De Waterput
Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
12:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:30
Donderdag
10:00 - 17:30
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

De Waterput

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom is begonnen in het jaar dat de handen positief mediterend de lucht in werden gestoken tijdens Oh Happy Day van The Edwin Hawkins Singers, John & Yoko voor de vrede in een Amsterdams bed kropen en het Amerikaanse Woodstock drie dagen bol stond van love, peace en muziek. De oprichters kozen in 1969 voor de specifieke naam Waterput omdat dat van oudsher niet alleen letterlijk een belangrijke voedingsbodem was voor het leven in veel dorpen en steden, het werd ook steevast een gezellige ontmoetingsplaats voor mensen daaromheen. Platenzaken hebben sinds de jaren zestig ook die functie voor muzikanten en liefhebbers van hun muziek. De Waterput is ruim 50 jaar later niet alleen een winkel met ruim 200 m2 aan nieuw en tweede hands vinyl, cd’s, dvd’s, apparatuur, boeken en tegenwoordig ook weer cassettes, het is ook een van de weinige platenzaken met een eigen podium. De winkel is al ruim dertig jaar vermaard vanwege de vaak legendarische instore-optredens die er plaats vinden. De namen van artiesten die er optraden variëren van Urban Dance Squad, Soulwax, Uriah Heep, Eefje de Visser, Tom Barman, Ayreon, Spinvis, Peter Pan Speedrock, Triggerfinger, Balthazar tot Danny Vera. Ook luisteren regelmatig DJ’s de winkel op met hun kijk op bijzondere genres. Van die functie als ontmoetingsplaats is nog altijd niets verloren gegaan.

Nienke Dingemans

De Waterput

zaterdag 14 mei 15:00

Op zaterdagmiddag 14 mei presenteert zangeres Nienke Dingemans uit Ossendrecht live in De Waterput de songs van haar cd Devil On My Shoulder. Ze schrijft en zingt verhalende songs met een donkere ondertoon. Ze vertolkt die met haar doorleefde, soulvolle bluesstem. Dat laatste is bijzonder, omdat die zelden geassocieerd worden met haar leeftijd: Nienke Dingemans is 17 jaar. Ze mag beschouwd worden als een schoolvoorbeeld van een oude ziel in een jong lichaam. Ook de teksten van die eigen composities zijn eerder die van een jonge volwassen vrouw die vol metaforen verhaalt over afscheid nemen, je in de steek gelaten voelen, in de war raken en zware lasten met je mee dragen, geschreven in ellendige coronatijden, met soms ook oog voor een toekomst die er alleen maar beter kan uitzien.

nieuwsbrief