gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Concerto Amsterdam
Openingstijden
Maandag
12:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 18.00 uur
Zondag
12:00 - 18.00 uur

Concerto Recordstore

Concerto is een begrip. Een wereldzaak. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die op deze plek in 1955 begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Het enorme aanbod van zowel nieuwe als tweedehands cd's, lp's en dvd's in alle denkbare genres maakt Concerto de moeite waard voor een leuk dagje winkelen in Amsterdam. Concerto is een zaak waar muziekliefhebbers nog echt de tijd nemen om urenlang door bakken te wroeten om die moeilijk verkrijgbare of zeldzame cd of lp op de kop te tikken. Maar waar ook even snel het ideale muziekcadeau gekocht kan worden. Concerto heeft teveel specialiteiten om op te noemen, aangezien wij voor elk genre een aparte afdeling hebben. En elke afdeling heeft zijn eigen specialisten die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Concerto verkoopt cd's, lp's en dvd's, zowel nieuw als tweedehands. De diverse afdelingen beslaan: Pop, jazz, klassiek, dance, wereldmuziek, muziekdvd's en vele andere genres'' Een uitgebreide collectie speelfilms, tv-series en documentaires op dvd vind je ook in de winkel. Zowel nieuw als 2e hands.

Meral Polat Trio

Concerto Amsterdam

vrijdag 29 september 17:00

Meral Polat ken je waarschijnlijk als actrice (o.a. De Luizenmoeder en heel veel andere series), maar ze kan ook ontzettend goed zingen. Dat laat ze horen op Ez kî Me waar ze Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues bij langs gaat. Daarbij wordt ze spaarzaam, maar uiterst effectief begeleid door Chris Doyle op gitaar, piano, orgel en synthesizer en Frank Rosaly op drums. De teksten en gedichten komen uit de poëtische nalatenschap van haar vader Ali Ihsan Polat en het geheel werd opgenomen in het Bimhuis. Bijzondere plaat die het stempel wereldmuziek ver achter zich laat.

Leo Koster Band

Concerto Amsterdam

vrijdag 16 juni 17:00

Het nieuwste album van Leo Koster Band – Rickies till dawn is nu ook als vinyl-versie uitgebracht en zal op 16 juni worden gepresenteerd tijdens een optreden van de band in Concerto! Verschillende gasten zullen de vaste kern van de band die middag aanvullen.Het album dat in september 2022 verscheen werd zeer goed ontvangen door de pers en radio. Op het album staat de gitaar centraal en met name de 12-snarige Rickenbacker is prominent aanwezig. Ook wordt een tip of the hat gegeven aan diverse bands of muzikanten die van invloed waren op de muziek van Leo Koster, met name Buffalo Springfield ( in het nummer The Room), The Byrds (in Stumble and Fall en I love my Ricky), Steve Miller (in She’s the devil) en Dave Edmunds (in One-on-one teacher).

Arno Bornkamp

Concerto Amsterdam

zondag 11 juni 17:00

Zondag 11 juni a.s. om 17.00 presenteert saxofonist Arno Bornkamp zijn nieuwe cd ‘Folies de Baryton’ in Concerto. Op deze cd staan werken van Györgi Kurtag, Peter Vigh, Giuseppe Ruggiero, Luca Francesconi, Jan Menu, Jacob ter Veldhuis, Marin Marais, Takashi Yoshimatsu, Ryo Noda, Branford Marsalis en Gregory Wanamaker. Klassiek saxofonist Arno Bornkamp is een unieke figuur in de wereld van de klassieke muziek in het algemeen en de saxofoon in het bijzonder. In zijn carrière, die nu zo’n 40 jaar omvat, heeft hij de muziekwereld versteld doen staan van zijn energieke en stijlvolle interpretaties, vol van lyriek en passie. Hij gelooft in de saxofoon als het instrument met die oneindige hoeveelheid kleurschakeringen, die de menselijke ziel reflecteren met zijn lichte en donkere kanten. Bornkamp is een geboren verteller op zijn instrument en geeft zijn interpretaties van alle muziek, die hij speelt, een persoonlijke invulling. De eerste cd zal worden uitgereikt aan Jacob ter Veldhuis, een van de componisten wiens werk Bornkamp heeft opgenomen.

QOTSA Midnight Club luistersessie

Concerto Amsterdam

donderdag 15 juni 22:00

In de nacht van 15 juni op releasedag 16 juni vindt Midnight Club plaats, een unieke luistersessie van QOTSA's nieuwe album. Inclusief speciale goodies en de verschillende kleuren vinyl. Vanaf 22:00! Entree gratis maar aanmelden is wel nodig.

Carmen Sars

Concerto Amsterdam

zondag 18 juni 17:00

Een crossover style waarin Jazzy Chanson en Pop elkaar op een unieke manier vinden. Singer songwriter Carmen Sars kiest op haar nieuwe vierde studioalbum ‘Aangeraakt Door Liefde’ voor het eerst voor Nederlandstalig. Haar rijke schat aan ervaringen in leven en liefde zijn de inspiratie waar haar songs op drijven. Haar teksten vaak melancholisch-blij, soms ook duister met een steeds aanwezige zweem van spiritualiteit . Een rijk palet aan Instrumenten, gedreven musici en vocalisten geven de songs kleur en diepgang. Deze bezetting van Nederlandse topmusici is optimaal tot hun recht gekomen in een fantastische akoestische studio in Amsterdam, waar het album opgenomen is. Op dit door haarzelf geproduceerde album staan de songs uit de gelijknamige muziektheater reeks die zij samen met Haar band en tekst- performer Stefan Stasse al een aantal jaren speelt.

nieuwsbrief