gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Concerto Amsterdam
Openingstijden
Gesloten:
25 en 26 december en 1 januari
Maandag
12:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 18.00 uur
Zondag
12:00 - 18.00 uur

Concerto Recordstore

Concerto is een begrip. Een wereldzaak. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die op deze plek in 1955 begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Het enorme aanbod van zowel nieuwe als tweedehands cd's, lp's en dvd's in alle denkbare genres maakt Concerto de moeite waard voor een leuk dagje winkelen in Amsterdam. Concerto is een zaak waar muziekliefhebbers nog echt de tijd nemen om urenlang door bakken te wroeten om die moeilijk verkrijgbare of zeldzame cd of lp op de kop te tikken. Maar waar ook even snel het ideale muziekcadeau gekocht kan worden. Concerto heeft teveel specialiteiten om op te noemen, aangezien wij voor elk genre een aparte afdeling hebben. En elke afdeling heeft zijn eigen specialisten die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Concerto verkoopt cd's, lp's en dvd's, zowel nieuw als tweedehands. De diverse afdelingen beslaan: Pop, jazz, klassiek, dance, wereldmuziek, muziekdvd's en vele andere genres'' Een uitgebreide collectie speelfilms, tv-series en documentaires op dvd vind je ook in de winkel. Zowel nieuw als 2e hands.

The Mocks

Concerto Amsterdam

zondag 10 maart 16:00

De heren van The Mocks komen rechtstreeks uit de jaren 60. De een met een minutieus getoupeerde bloempot. De ander de haartjes even strak in de lak als hun maatpakken. Met hun energieke en zweterige optredens hebben ze de Europese sixties scene binnen no time veroverd. Je herkent stukjes fuzzy garage beat van eigen bodem - denk aan Q65 en The Motions. Maar net zo vaak klinken rock'n'roll en surfrock door in het gitaar-bas-drum trio. Na de afgelopen jaren een aantal 7inch vinylsingles te hebben uitgebracht verschijnt er op 24 februari ook een album met de titel "Do You Want Me Too?".

Cavolo Nero

Concerto Amsterdam

vrijdag 23 februari 17:00

CAVOLO NERO is ontstaan uit liefde voor funk, disco en andere op groove georiënteerde muziek. Sinds de release van hun debuut-EP in 2022 hebben ze behoorlijk wat getoerd door Nederland, waarbij ze hebben opgetreden op festivals zoals Noorderslag, Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open. Nu keren ze terug met hun nieuwe EP 'Nightshade', die je meeneemt op een reis door verschillende scenes. Van een ruige woestijn, een mangrovebos, tot een rustige oase. Nightshade heeft iets donkerdere thema's en ruwere grooves, in contrast met de lichtere deuntjes van de eerste EP. Beide EP's samen vormen een mooi verhaal en zijn op vinyl geperst om het eerste hoofdstuk van Cavolo Nero af te sluiten. Deze EP bevat hun nieuwste singles: 'Voulez Vous' en 'Nomad'

DI-RECT signeersessie

Concerto Amsterdam

zondag 17 maart 13:00

Op “SPHINX” laat DI-RECT zich van haar meest veelzijdige kant zien, met als rode draad de oprechte en bevlogen energie die in de muziek weerklinkt. Inhoudelijk put de band inspiratie uit het alledaagse en zijn ze meer persoonlijk dan ooit tevoren. Zowel heel dichtbij zoals in “How My Heart was Won”, wat een ode is aan de liefde van Marcel’s leven, als in een grotere context, zoals in titeltrack “SPHINX”, wat kan worden gezien als een pleidooi voor meer compassie in tijden waar men steeds vaker tegenover elkaar staat, in plaats van schouder aan schouder.

Toverberg

Concerto Amsterdam

zondag 24 maart 16:00

Toverberg is het pseudoniem van de Amsterdamse indiefolk singer-songwriter Lars Kroon. Hij gebruikt traditionele folk- en country-invloeden als een raamwerk voor zijn liedjes over de vreugde en tekortkomingen van de innerlijke aard van de mens. Hij komt zijn nieuwe album Rusteloze Materie presenteren

Mula B signeersessie

Concerto Amsterdam

zondag 25 februari 16:00

Zet 'm in je agenda: de man die vorig jaar op de valreep het beste hiphop album van 2023 uitbracht, komt deze signeren! Narcopop is meteen een moderne klassieker die het genre op zijn grondvesten doet schudden, om 't vervolgens naar een nieuw level te tillen. Het is bovendien de eerste keer dat je de legendarische rapper op vinyl kan krijgen, dus de echte hiphop fans mogen dit evenement zeker niet missen.

Subterranean Street Society

Concerto Amsterdam

vrijdag 8 maart 17:00

BLEEP van Subterranean Street Society is ontstaan uit een post-covid-drang om weer live op te treden. Waar eerdere albums van de band tijdens een uitgebreid proces tot stand kwamen, werd dit album in één jaar geschreven en opgenomen. De nummers werden dit keer met de hele band geschreven om de energie van het samenspel centraal te stellen. Daarnaast zijn de teksten van het album voor het eerst minder persoonlijk, daar zegt zanger Louis Puggaard-Müller het volgende over: "Hoewel de songs meerdere thema's aanraken die mij de afgelopen jaren bezig hebben gehouden. Staat in alle teksten een persoon centraal dat bevrijd wilt worden. Bevrijd van vooroordelen, polarisatie, smartphones en misschien zelfs de maatschappij als geheel. Voor mij is een van de overkoepelende vragen van dit album: 'Wie bepaalt wat het dominante narratief is in onze maatschappij?' Of zoals ik in de titelsong BLEEP zeg 'Society is the Real Cult'."

nieuwsbrief