gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Concerto Amsterdam
Openingstijden
Maandag
12:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 18.00 uur
Zondag
12:00 - 18.00 uur

Concerto Recordstore

Concerto is een begrip. Een wereldzaak. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die op deze plek in 1955 begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Het enorme aanbod van zowel nieuwe als tweedehands cd's, lp's en dvd's in alle denkbare genres maakt Concerto de moeite waard voor een leuk dagje winkelen in Amsterdam. Concerto is een zaak waar muziekliefhebbers nog echt de tijd nemen om urenlang door bakken te wroeten om die moeilijk verkrijgbare of zeldzame cd of lp op de kop te tikken. Maar waar ook even snel het ideale muziekcadeau gekocht kan worden. Concerto heeft teveel specialiteiten om op te noemen, aangezien wij voor elk genre een aparte afdeling hebben. En elke afdeling heeft zijn eigen specialisten die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Concerto verkoopt cd's, lp's en dvd's, zowel nieuw als tweedehands. De diverse afdelingen beslaan: Pop, jazz, klassiek, dance, wereldmuziek, muziekdvd's en vele andere genres'' Een uitgebreide collectie speelfilms, tv-series en documentaires op dvd vind je ook in de winkel. Zowel nieuw als 2e hands.

Wavyman / Ares vinyl release

Concerto Amsterdam

donderdag 22 september 20:00

Op donderdag 22 september om 20.00 tot 21.30 wordt de Wavyman – Live From Mars vinyl gereleased in Concerto Amsterdam. Hierbij zal Ares aanwezig zijn om jouw vinyl te signeren en een kleine show te geven.

Wouter Planteijdt

Concerto Amsterdam

vrijdag 23 september 16:30

Planteijdt, die we nog kennen van Sjako!, verraste 3 jaar geleden met zijn akoestische album Bullhorn. Door de lockdown viel in 2020 al zijn werk weg, dus restte de zanger/gitarist weinig anders dan nieuwe muziek te schrijven. Dat ging hem wonderwel af en resulteert nu in deze opvolger, Bullhorn II. Ditmaal echter geen live ingespeelde ingetogen trio-plaat, door de corona moest alles op afstand worden opgenomen, zodat de plaat werd samengesteld uit afzonderlijk opgenomen bijdragen. Naast drummer Mischa Porte en bassist Gerco Aerts doen op dit album een hoop gastmuzikanten mee. 2 blazers, een piano, mondharmonica, backing vocals en de onvolprezen JB Meijers op banjo, dobro en pedal steelgitaar. Het levert een rijkgeschakeerd geluid op, wat de ijzersterke liedjes van Wouter goed uit de verf doet komen. De twee covers zijn overigens ook niet verkeerd: Lucinda Williams’ I Lost It en Dylan’s Love Sick, dat niet onderdoet voor het origineel.

David Middelhof

Concerto Amsterdam

vrijdag 23 september 17:30

Na een glanzende carrière met Thomas Acda en Paul de Munnik, na het schrijven aan film-scores en musicals is 2022 het jaar waarin David eindelijk zijn debuutalbum presenteert. Bij eerste beluistering word je door een rijkdom aan ideeën overladen, zozeer dat tekst, melodie en begeleiding versmelten tot een vibe die herinneringen oproept aan de jaren ze-ventig. In alle 11 songs klinkt de nostalgie van vervlogen tijden door, in de koortjes en de elektrische en akoestische gitaren die deinen op de rollende, organische grooves. En wanneer de slotklanken van het elfde nummer wegsterven en je van voor af aan begint te luisteren komen ook de teksten binnen. In eenvoudige taal zingt David Middelhoff over geluk en hoe het te herkennen wanneer het zich (onverwacht) aandient. Hij ondergaat die momenten dankbaar, zonder ze te willen vasthouden of analyseren. In zijn teksten staat de zon vaak aan de hemel en zijn licht en warmte metaforen voor hoop en liefde.

Joost Swarte Jopo in Mono XL presentatie

Concerto Amsterdam

donderdag 29 september 17:00

et “platenboek” Jopo in Mono XL, met tekeningen van Joost Swarte en muziek van Fay Lovsky, verscheen in juni van dit jaar. Het werd nimmer officieel gepresenteerd maar het wordt nu ingehaald. Je bent van harte welkom op 29 september in Concerto waar Joost Swarte aanwezig zal zijn om te signeren en Fay Lovksy een live-optreden zal geven.

JP Den Tex

Concerto Amsterdam

vrijdag 30 september 17:00

Singer/songwriter en storyteller JP den Tex kondigt voor dit najaar de release van zijn nieuwe Engelstalige album aan. ‘The Starlight Adventure’ is een fascinerende muzikale vertelling over een rondreizend circus- en theatergezelschap dat in het begin van de negentiger jaren door Europa trekt.

Burghers Orquestra

Concerto Amsterdam

zondag 25 september 17:00

Simone Mansveld en Niels de Wit zijn beide in de Amsterdamse/ Hoornse punkscene begonnen, en hebben in verschillende tussen pop, garage en punk in laverende bands gezeten, o.a. Simone in The Bugs en Niels in Johan, Electric Tears e.a. De band Burghers was aanvankelijk op dezelfde scheurgitaar/beukdrums-leest geschoeid (plus tweestemmige zang, dat wel), maar na een handjevol platen hebben ze in de coronatijd het bandjes-concept helemaal losgelaten; Burghers Orquestra wappert muzikaal en instrumentaal alle kanten op. De zelf thuis opgenomen nummers zijn geinspireerd op huisvlijtpioniers als Joe Meek, Young Marble Giants en het Flying Nun-label, maar ook oude filmmuziek en orkestrale exotica; eigenlijk alles wat niet als een standaard rockband klinkt. De elpee is in een oplage van 330 stuks op het eigen label DeWitYourself uitgebracht.

Presentatie Forty Tracks

Concerto Amsterdam

donderdag 22 september 17:00

Forty Tracks bevat 40 verhalen uit het rijke muziekverleden van Jan Donkers. Hij is een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek en maakte vanaf eind jaren 60 talloze radioprogramma's voor de VPRO, en werd de stem van Radio 1. Elk verhaal in Forty Tracks is geïllustreerd door de eredivisie van striptekenaars en graphic novelists uit de hele wereld zoals Robert Crumb, Christophe Mueller, Derf Backderf en uit eigen land o.a. Erik Kriek, Gerrit de Jager en Joost Swarte (die tevens de prachtige cover ontwierp).

nieuwsbrief