gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Wanneer je eenmaal besmet met het NMA-virus laat het je niet meer los. New Model Model Army is een Britse band uit Bristol wiens geluid al vier decennia onder je huid blijft zitten. Inmiddels klassieke albums als Ghost of Cain, Thunder & Consolation en Impurity zijn door hun maatschappelijk politieke lading en poëtische teksten nog altijd tijdloos. Vernoemd naar het gelijknamige revolutionaire leger van Olivier Cromwell heeft de band wereldwijd een enorme cultstatus opgebouwd en altijd geweigerd om zichzelf in een van de genre-hokjes te laten parkeren.

New Model Army doet ook op de nieuwe plaat waar het goed in is. Rauwe onversneden, in folk gewortelde, post-punk vermengen met maatschappelijke betrokkenheid en soms vleugje melancholie. Op z’n zevenenzestigste is de poëtische geldingsdrang van frontman Justin Sullivan nog even relevant als in de begindagen van de band. Urgent als altijd ontpoppen nummers als If I Am Still Me, I Did Nothing Wrong en Cold Wind zich als ware nieuwe NMA-klassiekers. De onderhuidse spanning die op wat recentere studioalbums niet altijd meer in elke song voelbaar was is volledig in al zijn hevigheid terug. De stuwende drumpartijen en akoestische gitaar in het nummer Indumea slaan samen met een gospelkoor op melancholische wijze de armen in een.

De daadkracht die deze wereldverbeteraars vanaf Vengeance uit 1984 aan de dag legde is op hun 15e studioalbum Unbroken nog steeds springlevend en op z’n puurst. (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. First Summer After
2. Language
3. Reload
4. I Did Nothing Wrong
5. Cold Wind
6. Coming Or Going
7. If I Am Still Me
8. Legend
9. Do You Really Want To Go There?
10. Idumea
11. Deserters
12. Deserters

nieuwsbrief