gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Willekeurig gekleurd vinyl in een willekeurige hoes

Dit wordt balancerend op de -muziek- lijn proza. Politiek Maatschappelijk brandbaar en hopelijk niet houdbaar. Wel correct.

Oei, spannend ook wel.

Het Conflict, die Oorlog beperkt zich niet alleen meer tot 'Daar' maar is ook hier overal en alom aanwezig.
Zal mij in wat volgt ledig houden een mening, standpunt te geven of ergo aan stemmingmakerij te gaan doen; als je om je heen kijkt is dit jammer genoeg al aan de orde van de dag. Dit is een constatering, geen mening:-)

Deze drie bands kondigden drie dagen voor kerst afgelopen jaar ('23) een 'Staakt-Het-Vuren' EP aan in een oplage van 1000 exemplaren. Deze was nog voor de kerst uitverkocht.
Hierna gaf Robert '3D' del Naja van Massive Attack, een bericht uit dat een nieuwe oplage op 1 maart jongstleden zou volgen die inmiddels is uitgesteld tot 1 juni a.s.
Dit bericht is inmiddels van Massive Attack's site verdwenen. Niet geheel en al onlogisch gezien de hoogoplopende spanningen rondom het conflict in het Midden Oosten en de Westerse Wereld.
Het is dan ook maar de vraag of de EP nog überhaupt gaat uitkomen.

Ik hoop van wel. ¿Waarom?
      De volledige opbrengst is ter ondersteuning van de noodoperaties van Artsen Zonder Grenzen (AZG)/ Médecins Sans Frontières /Doctors Without Borders in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.
Op de achterkant van de 12” staan ​​woorden die op een whiteboard van een ziekenhuis in Gaza zijn geschreven door dokter Mahmoud Abu Nujaila van Artsen Zonder Grenzen – woorden die viraal gingen op wereldwijde sociale media – en die de wanhoop van medische professionals en burgers in Gaza uitbeelden. Tragisch genoeg werd dr. Nujaila een paar weken later bij een luchtaanval door het IDF gedood.
Mocht je de volledige tekst willen lezen dan verwijs ik je naar de bandcamp site van dit project.

"Whoever Stays
Until The End
Will Tell The Story,

We Did What We Could.
Remember Us"

Robert '3D' del Naja heeft het design van de hoezen met vinyl ontworpen. Het bestaat uit de vier kleurcombinaties van de Palestijnse vlag; rood, zwart, wit en groen. Ook hiervoor geldt, neem een kijkje op de site. Je weet bij aanschaf dus niet welke kleurcombi je krijgt.

Dan resteert, de muziek. Een quote van Hendrix is hier van toepassing: "Music doesn't lie. If there is something to be changed in this world, then it can only happen through music.". Massief hult zich haar gehele carrière -zoals u wellicht bekend is beste lezer, lezeres - in nevelen, dus het was aanvankelijk ook niet eenvoudig om de tracks te achterhalen. Uw reporter Kuifje is sinds december met spitwerk bezig om de tracks te achterhalen. Schimmig is het wat het is. Voorzover ik het nu, mei '24, kan achterhalen gaat het om een twelve inch met de navolgende 3 tracks:

Fontaines D.C - met een niet eerder uitgebrachte track van hun in de Corona periode opgenomen video-only live-set in de voormalige Kilmainham Gaol gevangenis in Dublin. Een track - hoogstwaarschijnlijk- geproduceerd en geremixt door Massive Attack.

Massive Attack - met ook een track uit hun Corona periode; Eutopia. Any Love in een vernieuwde versie. Een Sterk politiek statement.

Young Fathers - 'Way U Move' óf het nummer 'War' ( live in Paris 2022 - nieuw gemixt door een van de Massive mannen).

Maar, neem het me niet kwalijk; dit is niet zeker.... laat staan 100%. Maar we hebben er wel degelijk veel besteld!

Misschien eens te rade gaan bij professor Zonnebloem' s wichelroede - en hopelijk komen er deze week alsnog een flink aantal binnen.

(Door: Paul 'Kuifje' Maas)
Door Redactie op

nieuwsbrief