gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Deze maand is in Paradiso het duizendste optreden van het beste bruiloften- en begrafenissenorkest van Nederland. Ze bestaan reeds vijftien jaar en daarin hebben ze de klezmermuziek weer helemaal op de kaart weten te zetten. Het enthousiasme is dan ook groot bij zowel band als publiek. Hoewel de muziek al eeuwen oud is wordt de term klezmer pas zo'n dertig jaar gebruikt. De van oorsprong Joodse muziek werd gespeeld van Wenen tot Jerusalem. In de Amsterdamse versie is voldoende ruimte voor nieuwe kruisbestuivingen, zoals de diverse studiocd's al lieten horen. Live is de band natuurlijk op z'n best met weergaloze saxofoon-, trompet-, trombone- en klarinetsolo's, een heerlijke contrabas en accordeonist Theo Van Tol. Gefeliciteerd jongens!

De Amsterdam Klezmer Band viert haar vijftienjarig jubileum met hun duizendste concert én het de presentatie van het nieuwe album ‘Mokum’. Op het jubileumalbum ‘Mokum’ staan zestien favoriete nummers (15 + 1 bonustrack) van de afgelopen vijftien jaar die onlangs voor een select publiek opnieuw zijn opgenomen in Studio 150 in Amsterdam. De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde live-band die vandaag tot de wereldtop van de klezmer- en balkan muziekscene behoort. De zevenkoppige formatie verwierf ondertussen een fervente aanhang in Nederland, Europa en ver daar buiten. Hun kracht schuilt in virtuoze concerten waarmee ze een breed publiek van pop-, jazz- en world-liefhebbers bij de lurven pakken.

Tracks

Disc 1
1. Di Naie Chuppe
2. Takaj Zhizn
3. Fryske Bulgar
4. Son
5. Magnificient Seven Medley
6. Di Zilberne Chassene
7. Blue Hora
8. Marusja
9. Op Een Goppe
10. Noushka
11. Naie Kashe
12. Pluk
13. Oscar's Cocek
14. Chassid In Amsterdam
15. Limonchiki
16. Koningsplein

nieuwsbrief