Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
2ND LAW -CD+DVD-, MUSE, CD, 0825646568789

MUSE

2ND LAW -CD+DVD-

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 2987410 EAN: 0825646568789
€ 20,99
Disc 2
  1. The Making Of The 2Nd Law
  2. The 2Nd Law: Isolated System
RECENSIE
Georkestreerde riffrock. Marsmuziek met moddervette metalrand. Queen 3.0 met beats en blieps. Zo maar een paar manieren om de band Muse anno 2012 te duiden. De band die zo’n slordige 18 jaar bestaat, heeft sinds 1999 vijf studioalbums uitgebracht. The 2nd Law is de volgende. Is dat zesde album dan een volledig nieuwe wetmatigheid, zoals de naam doet vermoeden? Heeft de band zichzelf opnieuw uitgevonden?

Dat zou je best kunnen stellen. Want de grenzen van het Muse-rockidioom worden nog meer en nog extremer dan voorheen overschreden. Ach, de fans zijn na voorganger Resistance wel wat gewend en zullen ook nu weer smullen van de immense diversiteit. U begrijpt: deze Engelse band lekker eigenwijs doet waar ze zelf zin in hebben, beschikt binnenkort weer over een geheide verkoophit.

Neem Panic Station; het lijkt verdorie net of je INXS hoort, die met Def Leppard en Mika aan het jammen zijn. Of dat klassiek getinte tussenstuk Prelude dat zo maar op A Day At The Races had kunnen staan…

The 2nd Law laat daarbij (wederom) een belangrijk essentieel punt horen. Muse is Muse en zal altijd Muse blijven. Of ze nu klinken als Armin van Buuren (het lichtvoetige Follow Me) of ze bij het einde van Animals nu rocken als The Mars Volta, of ze nu een hedendaagse interpretatie van The Alan Parsosn Project weggeven in Save Me, of dat ze met Liquid State de Foo Fighters naar de kroon steken: Muse is Matthew is Christopher is Dominic is Muse.

Aanvullende constatering? Hoe divers de nummers ook zijn, Muse is en blijft een band die albums maakt die nooit als los zand aan elkaar hangen. Was Survival als single nogal lastig te bevatten, zo ingebed tussen de andere nummers komt dit anthem voor de Olympische Spelen van dit jaar, pas écht tot z’n recht.

Ooh ja, het eind van het album geeft nog een verrassende nieuwe weg van de band prijs. Meer nog dan ooit wordt met de slotstukken The 2nd Law: Unsustainable en The 2nd Law: Isolated System de relatie gelegd tussen opera, pc-muziek, klassieke composities, symfonische rock, computerstemmen, hardrock en… techno. Je zou al met al kunnen concluderen dat het niet meer van deze wereld is. Daar wil ik het dan ook graag bij laten. DD

Recensent : Redactie
Datum : 21-08-2012
verschenen in Platomania : 291
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO