gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Plato Groningen
Openingstijden
Maandag
13:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 17:00 uur
Zondag
12:00 - 17.00 uur
Met ongeveer 200 vierkante meter is Plato Groningen één van de grootste platenzaken in Noord Nederland, en dat is te zien in het ruime aanbod. De bakken zijn goed gevuld met het nieuwste vinyl, maar ook cd’s zijn nog steeds ruim vertegenwoordigd. Op de bovenste afdeling vindt je een uitgebreid assortiment tweedehands LP’s, singles, en CD’s. Naast dit aanbod is er ook aandacht voor live muziek met de instore optredens die regelmatig (weer gaan) plaatsvinden, onder meer het dagprogramma als onderdeel van het meerdaagse festival EuroSonic/Noorderslag.

JP DEN TEX

Plato Groningen

zondag 9 oktober 16:00

Singer/songwriter en storyteller JP den Tex kondigt voor dit najaar de release van zijn nieuwe Engelstalige album aan. ‘The Starlight Adventure’ is een fascinerende muzikale vertelling over een rondreizend circus- en theatergezelschap dat in het begin van de negentiger jaren door Europa trekt.

Burghers Orquestra

Plato Groningen

zondag 2 oktober 14:00

Simone Mansveld en Niels de Wit zijn beide in de Amsterdamse/ Hoornse punkscene begonnen, en hebben in verschillende tussen pop, garage en punk in laverende bands gezeten, o.a. Simone in The Bugs en Niels in Johan, Electric Tears e.a. De band Burghers was aanvankelijk op dezelfde scheurgitaar/beukdrums-leest geschoeid (plus tweestemmige zang, dat wel), maar na een handjevol platen hebben ze in de coronatijd het bandjes-concept helemaal losgelaten; Burghers Orquestra wappert muzikaal en instrumentaal alle kanten op. De zelf thuis opgenomen nummers zijn geinspireerd op huisvlijtpioniers als Joe Meek, Young Marble Giants en het Flying Nun-label, maar ook oude filmmuziek en orkestrale exotica; eigenlijk alles wat niet als een standaard rockband klinkt.

nieuwsbrief