gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
De Waterput
Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
12:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:30
Donderdag
10:00 - 17:30
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
12:00 - 17:00

De Waterput

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom is begonnen in het jaar dat de handen positief mediterend de lucht in werden gestoken tijdens Oh Happy Day van The Edwin Hawkins Singers, John & Yoko voor de vrede in een Amsterdams bed kropen en het Amerikaanse Woodstock drie dagen bol stond van love, peace en muziek. De oprichters kozen in 1969 voor de specifieke naam Waterput omdat dat van oudsher niet alleen letterlijk een belangrijke voedingsbodem was voor het leven in veel dorpen en steden, het werd ook steevast een gezellige ontmoetingsplaats voor mensen daaromheen. Platenzaken hebben sinds de jaren zestig ook die functie voor muzikanten en liefhebbers van hun muziek. De Waterput is ruim 50 jaar later niet alleen een winkel met ruim 200 m2 aan nieuw en tweede hands vinyl, cd’s, dvd’s, apparatuur, boeken en tegenwoordig ook weer cassettes, het is ook een van de weinige platenzaken met een eigen podium. De winkel is al ruim dertig jaar vermaard vanwege de vaak legendarische instore-optredens die er plaats vinden. De namen van artiesten die er optraden variëren van Urban Dance Squad, Soulwax, Uriah Heep, Eefje de Visser, Tom Barman, Ayreon, Spinvis, Peter Pan Speedrock, Triggerfinger, Balthazar tot Danny Vera. Ook luisteren regelmatig DJ’s de winkel op met hun kijk op bijzondere genres. Van die functie als ontmoetingsplaats is nog altijd niets verloren gegaan.

Tim Knol

De Waterput

zaterdag 7 oktober 13:00

Hij is van jongs af aan gek van muziek én trouwe klant in De Waterput. Zanger/muzikant Tim Knol zag in die platenzaak zijn eerste elpee voor het eerst in het echt, toen hij die daar in De Waterput uit de verpakkingsdoos tevoorschijn kwam. Magisch moment voor iedere artiest. Mijlpaal. Tim was toen 20 jaar jong. Misschien dat hij ook daarom zo graag terugkomt naar die popspeciaalzaak in Bergen op Zoom.

Noémie Wolfs

De Waterput

zaterdag 18 november 15:30

De Vlaamse zangeres Noémie Wolfs presenteert op zaterdagmiddag 18 november haar derde soloalbum Wild At Heart in popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom. Wolfs draait al vele jaren mee in de popwereld. Ze was jarenlang succesvol als frontvrouw van Hooverphonic. Haar besluit om solo te gaan zorgde in 2015 even voor een schokgolf. Dit derde soloalbum bewijst eens te meer dat het een fantastisch besluit was haar eigen pad te gaan volgen.

nieuwsbrief