gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
De Waterput
Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
12:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:30
Donderdag
10:00 - 17:30
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
12:00 - 17:00

De Waterput

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom is begonnen in het jaar dat de handen positief mediterend de lucht in werden gestoken tijdens Oh Happy Day van The Edwin Hawkins Singers, John & Yoko voor de vrede in een Amsterdams bed kropen en het Amerikaanse Woodstock drie dagen bol stond van love, peace en muziek. De oprichters kozen in 1969 voor de specifieke naam Waterput omdat dat van oudsher niet alleen letterlijk een belangrijke voedingsbodem was voor het leven in veel dorpen en steden, het werd ook steevast een gezellige ontmoetingsplaats voor mensen daaromheen. Platenzaken hebben sinds de jaren zestig ook die functie voor muzikanten en liefhebbers van hun muziek. De Waterput is ruim 50 jaar later niet alleen een winkel met ruim 200 m2 aan nieuw en tweede hands vinyl, cd’s, dvd’s, apparatuur, boeken en tegenwoordig ook weer cassettes, het is ook een van de weinige platenzaken met een eigen podium. De winkel is al ruim dertig jaar vermaard vanwege de vaak legendarische instore-optredens die er plaats vinden. De namen van artiesten die er optraden variëren van Urban Dance Squad, Soulwax, Uriah Heep, Eefje de Visser, Tom Barman, Ayreon, Spinvis, Peter Pan Speedrock, Triggerfinger, Balthazar tot Danny Vera. Ook luisteren regelmatig DJ’s de winkel op met hun kijk op bijzondere genres. Van die functie als ontmoetingsplaats is nog altijd niets verloren gegaan.

Pearl Jam "Dark Matter" Luistersessie

De Waterput

zondag 14 april 13:00

In 1991 begonnen ze met het album Ten, ruim dertig jaar later is het tijd voor alweer een twaalfde album. En nog altijd met de ouwe, trouwe line-up, de mannen die van Seattle een geweldige rockstad maakten. Gitarist McGready zei dat de plaat weer een stuk ruiger wordt, hetgeen de titel Dark Matter des te passender maakt. Het lichtkunstwerk van kunstenaar Alexandr Gnezdilov op de hoes is schitterend, evenals de verschillende gekleurde variaties van het vinyl! Om de keuze voor de verschillende kleuren wat te vergemakkelijken, mogen jullie de plaat enkele dagen voor release alvast komen beluisteren.

nieuwsbrief