gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Live optredens in de winkel

Dusty Stray

Plato Deventer

zaterdag 9 december 14:30

Dusty Stray komt zijn nieuwe album Fire Place presenteren! De nieuwe plaat van de Texaanse Amsterdammer gaat verder waar hij gebleven was op Fire Place. Het kalme, maar rauwe geluid van klassieke country en folk worden op dit album verrijkt met moderne technieken, waarmee Dusty Stray een knap album in elkaar draait.

Dusty Stray

Plato Apeldoorn (Mansion 24)

zaterdag 9 december 17:00

Dusty Stray komt zijn nieuwe album Fire Place presenteren! De nieuwe plaat van de Texaanse Amsterdammer gaat verder waar hij gebleven was op Fire Place. Het kalme, maar rauwe geluid van klassieke country en folk worden op dit album verrijkt met moderne technieken, waarmee Dusty Stray een knap album in elkaar draait.

Pete Philly & Perquisite

Concerto Amsterdam

donderdag 14 december 17:00

Bijna 20 jaar geleden zetten Pete Philly & Perquisite ons land op ze kop met een van de beste - en ieder geval de mooiste - hiphop plaat die ons land heeft gekend. Mindstate liet zelfs de grootste argwanende luisteraar horen hoe hiphop alle muziek in zich kan bevatten die je je maar kan voorstellen. Destijds was er een kleine oplage vinyl, die al jammerlijk lang is uitverkocht. Maar daar komt nu verandering in - en Pete Philly & Perquisitie komen dat zelf vieren met een signeersessie dag vóór officiële release.

Mart Eerens (tijd TBA)

Plato Groningen

vrijdag 15 december 00:00

Mart Eerens is een indie artiest uit Heiligerlee, Groningen. Geïnspireerd door de jaren 60 en 70 schrijft hij nummers met een gelikt laagje vintage erover. Darren Lut begeleid hem op drums, Gosse Meijberg op bass en Etiënne Kadel op toetsen.

Queen’s Pleasure (tijd TBA)

Plato Groningen

vrijdag 15 december 00:00

Frontman Jurre Otto vond de zin 'Shy Bairns Get Nowt’ al struinend door de stad, gekalkt op een muur, middenin het schrijfproces van het tweede album van Queen’s Pleasure. Het resoneerde meteen. Het lijkt ook zo te zijn in deze tijd: als je niet schreeuwt word je niet gehoord. In een wereld waar polarisatie en algoritmes bepalen wat de orde van de dag is, is er zelden ruimte voor nuance. Gelukkig is meeschreeuwen geen probleem, het Amsterdamse viertal heeft genoeg te zeggen. De leden, inmiddels twintigers, spelen al samen sinds hun tienerjaren. Op de tweede plaat spelen en zingen ze alles wat ze dwars zit gepassioneerd van zich af. De Britrock raakt steeds meer met postpunk doordrenkt. Het geheel krijgt een punk-energie mee, gedragen door de bas Jelmer van Os en de drums van Sal Rubinstein.

Sticks | Signeersessie "En Door"

Concerto Amsterdam

vrijdag 15 december 14:00

Sticks weet maar niet van ophouden. Met de veelzeggende titel En Door is hij alweer aangekomen bij zijn 20e album, zijn tweede in één jaar tijd. Wederom laat hij zien op eenzame hoogte te staan als het gaat om vlijmscherpe, inzichtelijke lines over de grillen van het leven. Hij beschrijft lief en leed zonder poespas en poeha, op een plaat die misschien nog wel persoonlijker dan ooit is. Op de dag van de vinyl release, voorafgaand aan zijn show in Paradiso, komt hij langs in Concerto voor een signeersessie.

Kerstliederen met Rick Buur

Concerto Amsterdam

vrijdag 22 december 16:00

Eens per jaar maakt Rick Buur een kerstlied. Het is altijd een vertaling en bewerking van een buitenlands nummer dat niet zo beroemd is als Wham!, Mariah of Flappie, maar wel 'A Minor Classic' (zegt kerstblog Christmas A Go Go!). Bijvoorbeeld het alternatieve Texaanse volkslied "Merry Christmas From The Family" of nummers van Lyle Lovett en Nick Lowe. Dit jaar bewerkte hij een vlammend protestlied van Steve Earle tot "Kerstmis Op Het Binnenhof". 22 december op het podium van Concerto presenteert Rick Buur, begeleid door Frank Buur op gitaar, live zijn melancholische, humoristische en kwaaie Kerstliederen.

The Tibbs

Concerto Amsterdam

zondag 28 januari 16:00

Opgegroeid in een bubbel van Rhythm & Blues, Funk, Jazz, Pop en Ska, brengen The Tibbs een unieke mix van garage-soul die doet denken aan Detroit- en Philly-geluiden van de jaren '60 en '70. Een retrostijl doordrenkt met een onderscheidende Tibbs-formule. Op 26 januari komt het nieuwe album 'Keep It to Yourself' uit. Pre-order het album op LP of CD!

nieuwsbrief