Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
GLEN FARIA, FIT, CD, 0602537347100

FIT

GLEN FARIA

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3099676 EAN: 0602537347100
RECENSIE
Het debuutalbum van Fit, ‘Glen Faria’, heeft een releasedatum. Op 31 mei verschijnt het eerste solo-album van de Amsterdamse rapper en singer/songwriter. Bewapend met gitaar, piano en een microfoon vult hij een album bestaande uit 13 tracks over zijn leven als ouder en rapper. De belangrijkste topics op het album: het volwassenworden, ‘van kwajongen uit de Bijlmer naar man en vaderfiguur’, en misschien wel het belangrijkste in Glen Faria’s leven, zijn zoontje. Samengevat in een doordachte tracklist vertelt Fit zijn verhaal aan de wereld en hoopt hij mensen te bereiken die zich kunnen identificeren met zijn teksten: “het is echt een geheel geworden“.

Fit is geen nieuwkomer in de scene. In 2004 besloot hij samen met The Flexican en Sef de groep Flinke Namen op te richten. Later sloot Murth ‘The Man-O-Script’ Mossel zich aan bij de supergroep, waarna zij gezamenlijk het album ‘Superstuntwerk‘ in 2009 uitbrachten bij Top Notch. De meest besproken single en videoclip van Flinke Namen, ‘Wolken‘, is voor het overgrootte deel van Fit’s hand. ‘Wolken‘ is voor de luisteraar een goede inschatting van hoe het album uiteindelijk klinkt: hiphop met een singer/songwriter-edge.

Mede dankzij zijn werk met Flinke Namen kan Fit een ervaren artiest genoemd worden die in de loop der jaren zich omringd heeft met creatievelingen die hij inmiddels kan rekenen tot zijn vriendengroep. Glen sprak hierover met State Magazine: “The Opposites zijn heel belangrijk geweest en ook Sef heeft duidelijk invloed gehad. Ik twijfel veel over de muziek en dan zit ik bij Twan in de auto, die gewoon zegt: ‘Niet zeiken, die tracks zijn hard’.” Vrienden van Fit die te horen zijn op het album zijn Jayh, Sef & Big2 (The Opposites), maar ook heeft Fit nieuwe vrienden gemaakt bij het schrijven van het album. Producer-duo Morgan Avenue, nog geen grote naam binnen het genre, is verantwoordelijk voor de productie van het volledige album. De samenwerking was intensief en verliep vloeiend: “Belangrijk is dat ik heel natuurlijk met ze werk. Het zijn geen mensen die wat beats opsturen waar ik uit kies en waar ik op ga schrijven.”

Er staat binnenkort ook een tour op de planning. Welke vorm de tour precies gaat krijgen zal nog naar buiten worden gebracht, maar het wordt in ieder geval niet vergelijkbaar met de show van de Flinke Namen. Niet alleen heeft Fit met de Flinke Namen alle Nederlandse poppodia aangedaan, maar ook met zijn theatershows van Likeminds heeft Fit de nodige theater-ervaring opgedaan. Zijn ‘Glen Faria‘ tour zal qua sfeer meer richting een theatershow gaan dan een gemiddelde poppodium-show. Hij heeft ten slotte met Likeminds al meerdere tracks van zijn debuutalbum live ten gehore gebracht in Nederlandse theaters. Fit zal tijdens de komende clubtour van The Opposites het voorprogramma verzorgen in zowel Belgie als Nederland.

(http://www.top-notch.nl/)
Tracklist
1. Probleem
2. Jongen Met De Pet
3. Laat Maar Komen ft. Jayh
4. Je Best Doen
5. Blijf Vanavond
6. Grote Stad
7. Alsjeblieft
8. Duurt Te Lang
9. Effe Stil
10. Stapje Terug ft. Big2
11. Zomaar ft. Sef
12. Laatst Ook Gezegd
13. Leef en Lach
Recensent : Redactie
Datum : 29-05-2013
Waardering : 7.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO