Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
HOME GROUND, EMMER, STEPHEN, CD, 8719325138115

EMMER, STEPHEN

HOME GROUND

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3752268 EAN: 8719325138115
RECENSIE
Stephen Emmer is een Nederlandse componist/arrangeur en muzikant die eigentijdse albums maakt gericht op een muziekgenre dat zijn bezieling ontleent aan vermaarde vocale stijlen. In 2014 lanceerde Stephen het 'International Blue' project, een viering van de kunst van de popcrooner met Glenn Gregory, Julian Lennon, Tony Visconti, Midge Ure en Liam McKahey. Bij de creatie van ‘Home Ground’ werd hij bijgestaan door gevierde soulzangers als Chaka Khan, Patti Austin en wijlen Leon Ware, die helaas tijdens de voltooiing van het album overleed.

Stephen Emmer’s nieuwste muzikale productie ‘Home Ground’ koppelt de zeggingskracht van spirituele, orkestrale soulmuziek aan teksten die van een maatschappelijk bewustzijn getuigen. Hedendaagse kwesties worden behandeld binnen de tijdloze muzikale emotie van klassieke soul gecombineerd met de sonische impact van de 21e eeuw. De songs op ‘Home Ground’ worden vocaal uitgevoerd door muzikale iconen van de laatst 5 decennia.

Stephen presenteert een indrukwekkende line-up met enkele van de beste soulstemmen die de wereld heeft voortgebracht. Deelnemende artiesten zijn Chaka Khan, Patti Austin, Leon Ware, Kendra Foster, Frank McComb, Mary Griffin, Ursula Rucker, Andy Bey en Dwight Trible. Daarnaast is het album gemixt door de legendarische Bob Power (The Roots, Erykah Badu, A Tribe Called Quest) en gemasterd door Mark Wilder (Miles Davis, Sting & Jose James) en Chris Gehringer (Drake, Rihanna, Wu Tang Clan).

De songteksten op ‘Home Ground’ handelen met name over deze wereld waarin er voortdurend conflicten of oorlogen zijn, of het nu is om land, religie of ras; het gaat hier niet alleen om donker versus blank, maar ook over arm versus rijk, recht versus onrecht en de ontelbare andere doorlopende conflicten die de wereld parten spelen.
Stephen begon zijn carrière in de Minny Pops: de eerste Nederlandse band die werd gepromoot door John Peel en in het Verenigd Koninkrijk heeft opgetreden als support act van Joy Division & New Order. Ook was hij lid van The Associates & The Lotus Eaters. In 2006 leverde Emmer het veelgeprezen spoken word album af met de titel ‘Recitement’. Hierop zijn de stemmen van o.a. Lou Reed, Alan Ginsberg, Richard Burton en Sylvia Kristel te horen.
Recensent : Redactie
Datum : 14-09-2017
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO