gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Heruitgave van het eerste Vaarzon Morel album op Concerto Records. Met tekeningen van striptekenaar/ kunstenaar Joost Swarte.

Concerto brengt nu na 26 jaar zijn onvolprezen debuut album Flamenco De Hoy opnieuw uit met de al even stijlvolle tekeningen van Joost Swarte. Het album verschijnt op cd en op vinyl.
De ziel van de flamenco kunnen voelen en uitdragen is iets wat weinig Noord-Europeanen gegeven is, maar Nederlander Eric Vaarzon Morel is hierop absoluut een uitzondering. Hij genoot al op vrij jonge leeftijd gitaarlessen van de grote Paco Pena en verbleef vervolgens van zijn 19e t/m zijn 21e in Spanje om de magie te zoeken van de 'duende' het onbeschrijflijke gevoel van liefde en passie dat wij niet als zodanig kennen. Hij trad meerdere malen op in het North Sea Jazz Festival en bij de Wereld Draait Door. In oktober 2016 trad Eric twee keer op in poptempel The Apollo New York Harlem, uitgenodigd door Ballet Hispánico NY en Annabelle Lopez Ochoa die een choreografie Linea Recta maakte op composities van Eric van zijn cd’s Sol y Sombra en El Aguador. Toevallig heeft Joost Swarte de afgelopen jaren veel illustraties gemaakt voor het tijdschrift The New Yorker en zijn ze nu beide actief in de VS. Morel is met recht meester geworden van de improvisatie. Zijn bagage maakt het mogelijk om puur op zijn gevoel te spoelen. Dat bewijst hij nog immer met optredens in het land, maar ook wanneer de camera's lopen en iedereen kan zien hoe goed hij is. Ook is hij terug in het theater met zijn nieuwe solo voorstelling Ode aan de Spaanse gitaar. In deze voorstelling gaat Vaarzon Morel voor de ogen en oren van zijn publiek de uitdaging aan om op vijf flamencogitaren tegelijk te spelen. Vijf gitaren met stuk voor stuk een mooi verhaal. Flamenco De Hoy!





di 02-04-19 20.30 ODE a/d Spaanse gitaar WAGENINGEN Junushoff
do 11-04-19 20.30 ODE a/d Spaanse gitaar MAASTRICHT Theater Vrijthof
za 20-04-19 20.15 ODE a/d Spaanse gitaar AUSTERLITZ Beauforthuis
do 25-04-19 20.15 ODE a/d Spaanse gitaar HAARLEM Philharmonie Haarlem
za 11-05-19 20.15 ODE a/d Spaanse gitaar EINDHOVEN Frits Philips
za 25-05-19 20.30 ODE a/d Spaanse gitaar VOORBURG Theater Ludens


nieuwsbrief