gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TSU, JING

KONINKRIJK DER KARAKTERS

Label: SPECTRUM
Releasedatum: 20-01-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4332746
EAN: 9789000353729
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Na een bliksemsnelle opkomst is China nu een van de machtigste landen ter wereld. En dan te bedenken dat het grootste deel van de bevolking een eeuw geleden nog ongeletterd was. In Koninkrijk der karakters beargumenteert Jing Tsu hoe de modernisering van de Chinese taal heeft bijgedragen aan de verbluffende transformatie van het land.

Lange tijd leek de Chinese taal een grote belemmering voor de vooruitgang van China. De Chinese bevolking sprak in honderden dialecten van een aantal verschillende talen als Kantonees en Mandarijn. Jing Tsu duikt in de geschiedenis van deze nieuwe wereldmacht om te achterhalen hoe en wanneer de taalrevolutie tot stand kwam. We maken kennis met de gedurfde vernieuwers die de Chinese taal hervormden zodat het land mee kon draaien in een wereld waarin het Latijn de standaard was.

Dankzij fascinerende personages en de verrassende kijk op de grootste gebeurtenissen van China’s tumultueuze twintigste-eeuwse geschiedenis – zoals de transformatie van Peking tot Beijing en de opkomst van de computer – laat Tsu ons de kracht van taal zien.
Door Redactie op

nieuwsbrief