gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Twee gerenommeerde Nederpop muzikanten: multi-instrumentalist Ferdinand Bakker en zanger Michel van Dijk. In een ver-ver verleden zaten zij in Alquin (check hun weergaloze album Nobody Can Wait Forever). De twee mannen op leeftijd bouwen nu al een decennium lang aan een rijk oeuvre, en nu verschijnt deel 5. Niet op je lauweren rusten maar jezelf continu prikkelen om nieuw werk te maken verdient volgens de schrijver dezes Respect, eh, waardering. Mooi één deel van de titel verklaard. Lone vergt iets meer uitleg. Samen muziek maken waar ze achter staan,zonder compromis en van hoge kwaliteit is wat zij ook nu weer doen op dit album, en van een verrassend sterke en gevarieerde kwaliteit. Het ‘samen’ vergt wat uitleg: heren op leeftijd mét karakter die mekander treffen bij de koffie, in de studio (van Bakker) of via zoom en dan elkaar hun muzikale ideeën voorleggen. Ieder gaat er alleen (ha,..hier is de Titel) mee aan de slag en vervolgens gaan ze er samen weer mee stoeien enzovoort.
Alle instrumentatie én productie voornamelijk door Bakker zelf gedaan. Michel van Dijk heeft nog immer die karakteristiek gevarieerde stem, eigenlijk best wel bijzonder voor z’n leeftijd en turbulente leven. Doorgaan heren,...eh jongens…want vreugde en plezier zijn duidelijk hoorbaar op dit aangename album.

Can I Get a Rise Out of You (3:32)
Count Me Out (2:40)
Because of You (4:35)
Magic Touch (3:08)
Hard Times Are Coming (3:32)
You Might Not Have Seen the Best of Me (3:23)
The Liar (3:35)
Blue to Be Blue (3:48)
A Friend (3:06)
Steady as a Rock (3:28)
Motion (3:21)
Door Paul Maas op
.

nieuwsbrief