gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Waar op zijn laatste album Immediately Remixes van Perfume Genius uit 2021 zijn songs nog door andere werden herplaatst in een andere context is er nu weer nieuw werk van de Seatle afkomstige Mike Hadreas. Zoals altijd is zijn muziek niet makkelijk te etiketeren. Zo ook niet op dit nieuwe zesde album Ugly Season. Het gaat van Lofi en synth pop naar minimalitische verstilling met een klassieke toets. Waar dit eclectisme bij een ander zou leiden tot een romelig samenraapsel lukt het Perfume Genius ook hier weer om de stukjes van de puzzel precies aan elkaar passen met een wonderlijk eindresutaat. Het feit dat nummers op het eerste gehoor wat fragementarisch en ontoegankelijk lijken te zijn vallen deze na meerder luisterbeurten precies op zijn plek. Met het nummer Hellbent als absoluut orgastisch hoogtepunt.
De liedjes van Perfume Genius zijn klein en komen soms zelfs niet verder dan miniatuurtjes zonder al te veel tekst. Lyrisch, kwetsbaar en eigenzinnig maar als geheel formidabel krachtig en boeiend. Sinds zijn debuut Learning in 2010 heeft de 40-jarige Hadreas met zijn prachtige falsetstem alle uithoeken van het muzikale spectrum verkend van zachte, tedere orkestrale ballades tot provocerende en donkere reflecties... en alles daartussenin. Dat zijn muziek nu met dit album de basis vormt voor een dansstuk van choregrafe Kate Wallich is dan ook niet verwonderlijk. (Jeroen van der Vring)



Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Just A Room
2. Herem
3. Teeth
4. Pop Song
5. Scherzo
Disc 2
1. Ugly Season
2. Eye In The Wall
3. Photograph
4. Hellbent
5. Cenote

nieuwsbrief