gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het album is geschreven vóór de gebeurtenissen waarmee ze te maken kreeg tijdens de coronapandemie - waaronder het bijna verliezen van haar moeder aan een hemorragische beroerte terwijl Michaela zelf zwanger was van haar eerste kind. De songwriter uit Nashville vond een nieuwe betekenis in haar liedjes terwijl ze door een diep dal ging de afgelopen periode. "Het is een beetje surrealistisch hoe deze plaat precies bleek te zijn wat ik moest horen toen ik op mijn dieptepunt was", blikt ze terug. "Deze liedjes werden genezers, bijna alsof ik ze had geschreven als brieven aan mijn toekomstige zelf."
De collectie van de elf nummers is weelderig en filmisch, met verwijzingen naar het kosmische land van Emmylou Harris en naar Brandi Carlile met zijn indie-folkverhalen, Kacey Musgraves met haar uitgestrekte golven van strijkers en Shania Twain met haar pakkende popmelodieën. Maar bovenal is ‘Oh To Be That Free’ kwetsbaar en raakt het thema's als dankbaarheid, zelfsabotage, natuur, mindfulness en moederschap. Het album is teder en empathisch als Michaela zingt over de gebreken en fouten die ons 's nachts wakker houden en ze staat erop dat we liefde waard zijn, niet ondanks onze tekortkomingen, maar dankzij hen.

Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. I'm Only Human
2. Trees
3. Chasing Days
4. Who You Are
5. Oh To Be That Free Again
6. Good People
7. Dirty Secrets
8. Does It Ever Break Your Heart
9. If Only You Knew
10. Mountains And Mesas
11. It's Just A Feeling

nieuwsbrief