gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Márcia is verpleegster in een ziekenhuis in de buurt van Rio de Janeiro en woont in een favela met haar vriend Aluisio en haar dochter Jaqueline, die ze al heel jong kreeg uit een relatie met een andere man.
Jaqueline, een frivole en luidruchtige jonge volwassene, maakt het leven van haar moeder en Aluisio moeilijk door haar omgang met leden van een van de buurtbendes. Dit heeft gewelddadige woordenwisselingen tot gevolgd tussen moeder en dochter. Jaqueline’s vriend komt Márcia zelfs bedreigen tijdens een verblijf in het ziekenhuis... De situatie verslechtert nog meer op de dag dat Jaqueline door de politie wordt gearresteerd wegens medeplichtigheid aan diefstal en het verbergen van gestolen goederen.
Márcia en Aluisio zijn radeloos en beseffen dan dat Jaqueline zakendoet met topcriminelen en een groep malafide politieagenten. Márcia vraagt aan Aluisio om Jaqueline in de gaten te houden, maar dat brengt enorme risico’s met zich mee...

Luister, mooie Márcia is een snelle, flamboyante en kleurrijke graphic novel van een van de belangrijkste auteurs van de hedendaagse Braziliaanse stripcultuur. Marcello Quintanilha heeft een juweeltje afgeleverd met dit zeer geconstrueerde verhaal waarin de relaties tussen de hoofdrolspelers worden blootgelegd en de spanning een hoogtepunt bereikt.
Door Redactie op

nieuwsbrief