gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Over de connectie van Bob Marley en Afrika zijn hele boeken te schrijven. Niet zo gek dus dat er nu een postume plaat uit is waarop hedendaagse Afrikaanse muzikanten zoals Sarkodie, Tiwa Savage, Teni en Oxlade tien nummers van het onsterfelijke reggae-icoon onder handen hebben genomen. Het wekt eerder verbazing dat dit niet al eerder is gebeurd.
Africa Unite levert prettige, soepele en welluidende vertolkingen op van klassiekers als Them Belly Full (But We Hungry), So Much Trouble In The World, Sir It Up, Jamming en One Love. Nul missers staan er op maar het is ook zo voorbij.
De luisteraar, die door deze compilatie lekker wordt gemaakt door de geslaagde fusie van reggae en Afrobeats, blijft achter met het gevoel dat hij een uitstekend voorgerecht heeft verorberd maar dat de hoofdschotel niet is geserveerd. Een volgende keer graag méér gooi er gerust een box tegenaan en betracht ook wat meer diepgang.
Door Wim Koevoet op

Tracks

Disc 1
1. So Much Trouble In The World
2. Them Belly Full (But We Hungry)
3. Redemption Song
4. Waiting In Vain
5. Turn Your Lights Down Low
6. Three Little Birds
7. Buffalo Soldier
8. Stir It Up
9. Jamming
10. One Love

nieuwsbrief