gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VERA, DANNY

DNA

Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 13-10-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4591086
EAN: 8714374967570
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Hoe hard Amerika ook zijn best doet om het meest gehate land ter wereld te zijn, blijven we toch ook eindeloos gefascineerd met alle verhalen en geluiden die ervandaan komen. Alle politieke idioterie, wapenwetten, racisme en soms nagenoeg prehistorisch conservatisme ten spijt. Of misschien juist wel daardoor, want of het nou gaat om oude country, blues, rock ‘n’ roll, jazz of hiphop: lief en leed liggen altijd dicht bij elkaar. En is dat niet wat ons zo aangrijpt uit dit ongrijpbare land met die eindeloze stroom aan goeie muziek? Zo moet het ook voelen voor Danny Vera, die zijn Americana pastiche tot in de puntjes weet te verzorgen, van de Johnny Cash-snik in de keel tot de Elvis-lak in het haar.

Maar het is meer dan dat. De muziek zit in zijn DNA, inclusief de pijn en melancholie. Vera is daarmee de belichaming van Nashville behind the dykes, iets wat nog meer naar voren komt op deze nieuwe plaat. Het is zijn directe tip of the ten-gallon hat naar alles americana. Vera windt er geen doekjes om, want openingstrack Beggin’ For Trouble klapt er meteen in met een herkenbaar rock ‘n’ roll thema inclusief poepende saxofoon. Op Livin’ Proof horen we heerlijk honky tonk gitaarwerk, terwijl Firefly een gitaarsolo kent waar Peter Green trots op zou zijn. DNA is een prachtwerk. (Stef Mul)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Beggin' For Trouble
2. If Only
3. Livin' Proof
4. Domino, Rum-Cola, Cohiba
5. Like It Always Was
6. Dna
7. You Stand Beside Me
8. Sugah Rush
9. Pullin' Me Back
10. Firefly
11. Mo Money
12. Switchblade
13. Shadow Light
14. When You're Crying
15. When The Light Shines
16. Away

nieuwsbrief