gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De Amsterdamse singer-songwriter Leah Rye brengt op 13 oktober haar debuutalbum Symbiosis uit. Deze plaat bestaat uit 12 eclectische, verhalende liedjes die zich qua sound bewegen tussen akoestische pop noir en dromerige elektronica.

In 2021 bracht Rye de EP Elusive uit. Hiermee wist ze direct indruk te maken. Er kwam radioaandacht van KINK en Radio 2, ze verkocht Bitterzoet uit en ze vertrok naar Londen voor een solo tour. Daarna trok ze zich terug om in alle rust aan haar debuutalbum Symbiosis te werken, waarvan ze het titelnummer in de Londense studio van Jordan Rakei schreef.
Hierover vertelt Leah Rye: "Dit is een album dat de interactie tussen de verschillende aspecten van jezelf belicht en het belang van je stem durven laten horen benadrukt. Bespiegelingen van volwassen worden, waarin ik mezelf bloot geef en langzaam uit de schaduw in het licht stap. Dromen, mystiek en melancholie vormen terugkerende thema's in mijn muziek. Elk liedje van de plaat is terug te leiden naar sessies met mijn psycholoog. De contrasten tussen eenzaamheid en verbondenheid en de complexiteit van interpersoonlijke relaties vormen de rode draad op Symbiosis." Het album onderscheidt zich door de uitmuntende productie, sterke vocalen en de mooie gelaagdheid van de songs

Dit najaar is Leah Rye veelvuldig te zien als OOR Talent tijdens de Popronde, die afgelopen zaterdag van start ging. In december zal ze haar eigen headline tour doen. Ze is dan te zien in:
• 13 december - Utrecht, TivoliVredenburg
• 20 december - Arnhem, Luxor Live
• 21 december - Paradiso, Amsterdam
• 22 december - Rotterdam, Rotown/Roodkapje
Door Redactie op

nieuwsbrief