gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SOLE FIESTA

A BEAUTIFUL SCENE

Label: JOUKE
Releasedatum: 02-11-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4610775
EAN:
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Jouke van der Krieke pakte op 15-jarige leeftijd de oude gitaar van zijn moeder van de muur en begon met gitaarspelen. Al snel schreef hij songs en nam, geïnspireerd door artiesten als Sparklehorse en Smog, zijn eigen nummers op met behulp van de Fisher Price cassette recorder van zijn broertje.
In de loop der jaren leerde Jouke zichzelf piano, harmonica, accordeon en trompet spelen en werd, na in verschillende bands te hebben gespeeld, in 2019 gevraagd als bandlid van het eigenzinnige Planet Orange.
In de tussentijd bleef Jouke doorschrijven aan zijn eigen nummers. Hij verzamelde de opnames eerst op een viersporentaperecorder en later op een digitaal 16-sporen opname apparaat.
Sole Fiesta is ontstaan uit de wens om de opnames als complete nummers een plek te geven.
Jouke nodigde bevriende muzikanten Sander Vermeulen (bas), Sietze de Boer (drums/ percussie) en Esther de Boer (klarinet, toetsen, accordeon en zang) uit om het materiaal live handen en voeten te geven.
In maart 2023 speelde Sole Fiesta hun eerste optreden om hun eerste videorelease te vieren en bracht daarnaast een vinylversie uit van hun debuutalbum: A Beautiful Scene.
Door Redactie op

nieuwsbrief