gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ROLLING STONES

ODE AAN THE STONES

Releasedatum: 24-11-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4614047
EAN: 8710966121696
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het team van Lust For Life presenteert Ode aan the Stones, een allesomvattend, 132 pagina’s tellend, zeer luxueus uitgevoerd magazine over 's werelds grootste rock & roll-band! Deze special is eind november bij ons verkrijgbaar, maar jij kunt 'm nu alvast reserveren

Na de veelgeprezen uitgaven Ode aan de Earring en Ode aan Springsteen is er nu Ode aan the Stones! In deze ultieme special over ‘the world’s greatest rock & roll band’ komen leden van The Rolling Stones aan het woord, net als diverse artiesten die over hun ervaringen met de groep vertellen. Denk aan Tony Iommi (Black Sabbath), Dave Davies (The Kinks), Dave Stewart (Eurythmics), Sonny Rollins, George Thorogood, Carlos Santana en Frank Kraaijeveld (Bintangs). Verder wordt het complete Stones-oeuvre onder de loep genomen en kiezen fans de 60 beste songs die de band ooit maakte. Maar dat is nog lang niet alles, want Ode aan the Stones bevat ook o.a. een uitgebreid overzicht van de shows in Nederland en een drietal prachtige fotokaternen op extra glossy papier!

Een kleine greep uit de artikelen:

Het jaar van Hackney Diamonds
Het nieuwe Stones-album werd voorafgegaan door een van de meest indrukwekkende marketingcampagnes die de muziekwereld de afgelopen decennia heeft gezien. Gelukkig was het geen loze hype: album nummer 24 laat een ouderwets bevlogen band horen. Een uitgebreide reconstructie van het jaar van Hackney Diamonds.

Pleased to meet you... 3 bijzondere ontmoetingen
Mick Jagger, Ronnie Wood en Charlie Watts. Drie Rolling Stones, drie totaal verschillende persoonlijkheden. De een is berekenend, de ander openhartig, de derde stil en teruggetrokken. Lust For Life-schrijver Harry de Jong heeft de drie botsende karakters een heel klein beetje leren kennen.

We Love You: muzikanten en hun band met de Stones
Verschillende bekende artiesten uit binnen- en buitenland vertellen over hun ervaringen met The Rolling Stones. Zo halen Blondie Chaplin (o.a. The Beach Boys) en Chuck Leavell (The Allman Brothers Band) herinneringen op aan hun tourjaren met de band en komen verder Tony Iommi (Black Sabbath) en Dave Stewart (Eurythmics) aan het woord. En natuurlijk mogen ook ‘de Nederlandse Stones’ (Bintangs) niet ontbreken!

De albums van de Stones
In twee delen leggen we alle 24 studioalbums onder de loep: van het Britse debuut uit 1964 tot en met Hackney Diamonds. Daarnaast slaan we natuurlijk ook de vele live- en verzamelalbums niet over! En welke documentaires over de Stones zijn verplicht kijkvoer voor de fans?

Eens een Stone, altijd een Stone!
Over documentaires gesproken: in de recente docuserie My Life As A Rolling Stone wordt uitgebreid ingezoomd op Mick, Keith, Ronnie en Charlie. Maar ook Brian Jones, Mick Taylor en Bill Wyman waren natuurlijk bijzonder belangrijk voor de band. Daarom richten we de spotlights op deze drie ex-Stones en hun rol in het succesverhaal!

Altamont: het einde van een tijdperk
De sixties leken de geschiedenis in te gaan als het tijdperk van de liefde en het optimisme. Nog voor het decennium voorbij was, werd alle hoop de bodem ingeslagen tijdens het dramatisch verlopen Altamont Free Concert. De Stones leverden de soundtrack voor de tragedie… Carlos Santana: “Altamont gaf het hele hippiedom een slechte naam.”

Tattoo You: de Stones betreden de jaren tachtig
Jazzlegende en saxofonist Sonny Rollins, percussionist Michael Carabello, technicus Barry Sage en gitarist (en bijna-Stone) Wayne Perkins vertellen over hun bijdragen aan het iconische album Tattoo You... en delen hun herinneringen aan het kloppende hart van de Stones: Charlie Watts.

De Stones Top 60
Wat is het allerbeste nummer uit de ruim zes decennia omspannende carrière van The Rolling Stones? Een pittige vraag – die we dan ook niet zelf beantwoorden. Uit lijstjes van duizenden fans hebben we de ultieme Stones Top 60 samengesteld!

En verder:
- Voorwoord van Chris Jagger
- Undercover De leukste, gekste en beste Stones-covers
- Allemaal tuig The Beatles vs. The Stones
- Sticky Fingers De definitieve afrekening met de jaren zestig
- Van Kurhaus tot ArenA The Rolling Stones in Nederland
- Mick Jagger op het witte doek
- Gotta Get Away Stones op het solopad
- Fotospecial De Stones in De Kuip, juni 1982
- It's Only Rock 'N Roll (But I Like It) Fans over hun Stones-ervaringen
- De beste Stones-albums volgens fans
- Through The Past, Darkly The Rolling Stones in boekvorm
- Diamantjes De Stones verzameld
- Nawoord van Dave Davies (The Kinks)
En nog heel veel meer!
Door Redactie op

nieuwsbrief