gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Na het succesalbum "Topical dancer", zijn album met Charlotte Adigéry, is Bolis Pupul terug met een soloplaat "Letter To Yu".

CD versie inclusief 1 bonustrack

Voor wie het niet weet: achter dit pseudoniem gaat Boris Zeebroek schuil, zoon van Luc ‘Kamagurka’ Zeebroek. Pupul liet een jaar of vijftien geleden voor het eerst van zich horen, toen hij met zijn band Hong Kong Dong de finale van Humo’s Rock Rally haalde. Meer recent maakte hij met zangeres Charlotte Adigéry indruk met het album Topical Dancer, waarop serieuze onderwerpen als racisme en seksisme in speelse elektropop werden gebracht. Letter To Yu is een ode aan zijn overleden moeder, die afkomstig was uit Hong Kong. Volgens Pupul zelf is hij zich na haar overlijden gaan verdiepen in zijn Chinese wortels, onder andere door de taal te leren. En inderdaad, Pupul heeft subtiel allerlei Chinese thema’s in zijn elektronische muziek verwerkt, die soms poppy is (Completely Half, Ma Tau Wai Road), meestal instrumentaal, maar altijd dansbaar. Het maakt Letter To Yu tot een boeiende plaat, die door de persoonlijke achtergrond een extra laag krijgt. (Louk Vanderschuren)

1. Letter To Yu
2. Completely Half
3. Goodnight Mr Yi
4. Frogs
5. Doctor Says
6. Spicy Crab
7. Ma Tau Wei Road feat. Salah Pupul
8. Causeway Bae
9. Cantonese
10. Kowloon
11. Cosmic Rendez-Vous
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Letter To Yu
2. Completely Half
3. Goodnight Mr Yi
4. Frogs
5. Doctor Says
6. Spicy Crab
7. Ma Tau Wai Road
8. Causeway Bae
9. Cantonese
10. Kowloon
11. Cosmic Rendez-Vous

nieuwsbrief