gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De 30e jubileumeditie van Jar of Flies, oorspronkelijk uitgebracht in 1994, is de 4x platina EP met de hits "I Stay Away", "No Excuses" en "Nutshell".

Toen de EP Jar Of Flies in 1994 verscheen was Alice In Chains al een gevestigde naam binnen de grunge scene. Het voorgaande album Dirt was een schot in de roos en stond bol van de klassiekers te midden van de heersende grunge periode. Het succes van de band len het album leidde echter ook tot de nodige interne spanningen. Het daarnaast ook steeds verder uit de hand lopende drugsgebruik van zanger Layne Staley maakte het opnemen van een opvolger geen sinecure. De band betrok ondanks alle strubbelingen toch de studio en nam de voornamelijk akoestische EP in een week tijd op. Jar Of Flies bevat 7 tracks en is vooral qua teksten een stuk donkerder en deprimerender dan voorgaande releases. No Excuses, I Stay Away en Don't Follow werden als singles uitgebracht en zorgden er mede voor dat Jar Of Flies de band twee Grammy awards opleverde. Ook de track Nutshell is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker en een vaste waarde in de liveshows van de band. Ter ere van dit dertig jarige jubileum wordt de EP nu in een geremasterde versie opnieuw uitgebracht op vinyl. Hoewel deze heruitgave geen extra tracks bevat en geen verdere extra's is dit zeker door de geremasterde uitvoeringen een verplichte aanschaf voor de rechtgeaarde grunge liefhebber!(Emiel Schuurman)

Side A

1. Rotten Apple

2. Nutshell

3. I Stay Away

4. No ExcusesSide B

1. Whale & Wasp

2. Don’t Follow

3. Swing on This
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Rotten Apple
2. Nutshell
3. I Stay Away
4. No Excuses
5. Whale & Wasp
6. Don't Follow
7. Swing On This

nieuwsbrief