gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

IN NL EXCLUSIEF BIJ CONCERTO & PLATO VERKRIJGBAAR

Je zou een heel blad kunnen vullen met het werk van rapper, maar vooral producer Pete Rock. Eind jaren 80 was hij dj op het invloedrijke radiostation WBLS en gaf hij mensen iedere vrijdag- en zaterdagavond genoeg reden om het huis níét te verlaten. Ook produceerde hij platen voor grootheden zoals Heavy D, de eerste Brand Nubian en de legendarische debuutplaten van Main Source en Redman. Ook zou je misschien kunnen stellen dat hij eigenhandig het remixen heeft uitgevonden, met zijn waanzinnige versies van Public Enemy en Run DMC hits. Dat hij een echte muziekkenner en sample digger was, had hij al bewezen voordat hij besloot met zijn oude maatje Corey Penn, aka C.L. Smooth, zelf op de voorgrond te treden. Met slechts twee langspeelplaten met in totaal 36 nummers bepaalde hij zo in een klap de basisbeginselen van het jazz-rap genre, de tijdloze samenkomst van hiphop met de flair en furie van jazz. Q-Tip gaf Pete Rock niet voor niets een shoutout aan het einde van Jazz (We‘ve Got), met een beat die hij baseerde op een blauwdruk van Rock. De twee platen met C.L. Smooth zijn daarmee onmisbare stukjes hiphopgeschiedenis die bovendien ook voor hiphop wantrouwers prettig in het gehoor moeten kunnen liggen. Gelukkig zijn ze door Music on Vinyl nog altijd goed verkrijgbaar - en bij ons exclusief op goudkleurig vinyl! (Stef Mul)

Celebrating its 30th anniversary The Main Ingredient is available as a limited edition of 1500 individually numbered copies on translucent yellow coloured vinyl and includes an insert.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. In The House
2. Carmel City
3. I Get Physical
4. Sun Won T Come Out
5. I Got A Love
6. Escape
7. The Main Ingredient
8. Worldwide
Disc 2
1. All The Places
2. Tell Me
3. Take You There
4. Searching
5. Check It Out
6. In The Flesh
7. It S On You
8. Get On The Mic

nieuwsbrief