gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DONGEN, PETER VAN

VOLDONGEN

Label: CONCERTO BOOKS
Releasedatum: 24-05-2024
Herkomst: NL
Item-nr: 4655168
EAN: 9789493109940
Levertijd: Verwacht op 24-05

Recensie

PRESENTATIE IN CONCERTO
Niemand minder dan Adriaan van Dis komt "Voldongen 40 Jaar Werk" presenteren in Concerto. Je bent van harte welkom om langs te komen.
Peter en zijn tweelingbroer Rob spelen een paar Buddy Holly liedjes op gitaar en zang als muzikale omlijsting van de presentatie.
Vrijdag 24 mei vanaf 17:00. Utrechtsestraat 52-60 A'dam Entree is gratis. Meer informatie over deze en andere events vind je HIERVoldongen - 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter van Dongen (1966) is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op dev eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten. Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Nederlands-Indië. Voldongen - 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering. Zo zien we hoe zijn meer sociaal-realistische en echt Amsterdamse debuut verbonden is met zijn pioniersblik op Hindia Blanda (‘Nederlands-Indië’) en zelfs het meer commerciële Blake & Mortimer. Het is een hoogstnoodzakelijk boek over een Amsterdamse jongen uit de rivierenbuurt (van Chinese-, Duitse- en Ternataanse afkomst), die door en in zijn werk een man van meerdere werelden wordt en een van de grote beeldvertellers van zijn generatie.
Door Redactie op

nieuwsbrief