gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BUFFALO KILLERS

LET IT RIDE

Label: ALIVE
Releasedatum: 22-07-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2277176
EAN: 0095081008625
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Voor de twee broers Zachary, zang en bas en Andrew Gabbard, zang en gitaar, is de tijd blijven stilstaan in 1970. De twee broers maken samen met drummer Joseph Sebaali muziek die het beste te vergelijken is met de bands die rond 1970 hun successen vierden.

De drie Amerikanen klinken als de grote logge monsters uit die tijd, Mountain, Blue Cheer, The Allman Brothers Band en Cream, langzame en zware bluesrock, die je keihard om je oren slaat.

Geproduceerd werd dit debuut in de analoge studio van Dan Auerbach van The Black Keys in Akron, Ohio. Hij gaf de band precies het geluid mee, dat paste, rauw en ongepolijst.

Moderne stromingen als techno en dance zijn helemaal aan deze jongens voorbijgegaan. Het maakt niet uit, het is integer gedaan en het klinkt alsof ze er zelf heel veel plezier aan beleven.

The Black Crowes zijn al heel enthousiast en namen de band mee op toernee. Het zegt veel over deze oude hippies, alleen niet dat ze achterhaald zijn. Er is nog genoeg plaats voor een band die dit soort muziek speelt, als het op zo een goede manier gebeurt zijn er nog genoeg mensen die willen luisteren. Het is te hopen dat veel mensen de band gaan ontdekken, het zou niet meer dan terecht zijn.

Tracks

Disc 1
1. Get Together Now Today
2. Let It Ride
3. Leave The Sun Behind
4. If I Get Myself Anywhere
5. Give And Give
6. On The Prowl
7. It's A Shame
8. Heart In Your Hand
9. Take Me Back Home
10. Black Paper

nieuwsbrief