gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TREFFERS, RICK

PRETTIGE VOORUITZICHTEN

Genre: Pop & Rock
Label: SKIPPING
Releasedatum: 10-03-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2573378
EAN: 8715440004984
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Toen Rick Treffers vanuit zijn positie als voorman van de band Mist met een soloalbum kwam, was direct duidelijk dat hij daarmee een totaal andere kant van zijn creativiteit wilde tonen. De Nederlandstalige nummers op Het Heeft niets met Jou te Maken waren voor een verstokt liefhebber van Mist als ikzelf een grote omslag die mij niet direct kon bekoren. Prettige Vooruitzichten borduurt op deze lijn voort.

In feite betreft het de muzikale rode draad van de ‘rockumentary’ Prettige Vooruitzichten, een muziektheatervoorstelling over zanger-held Rock Truffels. Mijn introductie tot het huidige album is milder dan de theatrale recht-voor-zijn-raap-teksten die mij afstootten op de voorganger. Prettige Vooruitzichten wil graag een muzikaal enigma vormen. De songs zijn te beluisteren als chansons, maar de dramaturgische inslag belet deze karakterisering. Bovendien kennen Ricks teksten ook een duidelijke vleug humor die kleinkunst en cabaret niet vreemd is. Uiteindelijk is het vooral het medium dat Prettige Vooruitzichten in het keurslijf van de pop dwingt. Dit wordt bevorderd door Ricks verleden met Mist, wier signatuur hier en daar de kop opsteekt en van de liedjes ook echte popliedjes maakt. De narratieve en zeer Hollandse, dan wel volkse, leest waarop Prettige Vooruitzichten is geschoeid, valt niet meer te vergelijken met de wervelende droompop van Mist. Rick Treffers overtuigt echter ook in zijn nieuwe rol met verve. Zijn stijl en songteksten zijn zeker voor de Nederlandstalige muziek erg origineel. Hij behoudt zijn aangename timbre in de vaak lastige Nederlandse dictie waardoor de liedjes ontspannen luisterbaar blijven. Een zeer gevarieerde invulling van de arrangementen doet de rest. Het is aan de luisteraar te bepalen hoe Prettige Vooruitzichten te beluisteren, maar binnen alle keuzes houdt Rick Treffers zijn hoofd fier overeind.

Tracks

Disc 1
1. Ahoy
2. Ik Mag Niet Klagen
3. Steeds Jonger
4. Dansen Met Een Vreemde
5. Zondag Zonder Zon
6. Fuck Het Verleden
7. Supersterren
8. Zomaar Goed
9. Wachtmeester
10. Dag Lekker Dropje
11. Ver Van Kift En Hoon
12. De Plattegrond Van Nederland
13. Hempie

nieuwsbrief