gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een Jezusfiguur staart de ruimte in. Een eerste gedachte? Dit verstilde portret met de lege blik die de voorkant van het nieuwe Brian Jonestown Massacre-album versiert, heeft totaal niets te maken met de ruige, experimentele muziek die dit collectief maakt. Hoe die excentrieke bandnaam ooit ook al weer ontstond? Het is enerzijds een eerbetoon aan Brian Jones, anderzijds een herinnering aan de collectieve zelfmoord in 1978 die de zogeheten People’s Temple groepering in Jonestown, Guyana pleegde.

Zo buitenissig als het ontstaan van de bandnaam, zo zonderling is hun muziek. De teksten en de titels incluis. Voor de mensen die BMJ na tien studioalbums onverhoopt nog niet kennen? Psychedelica (White Music), rebelse rock (Lets Go Fucking Mental) en verzengende riffs voeren de boventoon. Af en toe hoor je een donkere Primal Scream-variant, soms is het juist verrassend lichtvoetig (Detka! Detka! Dekta!). Dan weer swingen de elektrobeats de pan uit (Tempo 116.7) of kom je ineens een galmende bak herrie (Tunger Hnifur) tegen. BJM is kortom altijd anders, maar immer volkomen bizar.

Tracks

Disc 1
1. Tempo 116.7 (Reaching For Dangerous
2. Tunger Hnifur
3. Lets Go Fucking Mental
4. White Music
5. This Is The First Of Your Last Warn
6. This Is The One Thing We Did Not Wa
7. The One
8. Someplace Else Unknown
9. Detka ! Detka ! Detka !
10. Super Fucked
11. Our Time
12. Feel It
13. Felt Tipped Pictures Of Ufos

nieuwsbrief