gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Is het een eenmalige terugblik op al het mooie dat ooit was, ondersteund door enkele reünieconcertjes? Of wordt het een heuse herstart? Een officiële tweede fase van één van de meest succesvolle Seatlebands ooit? Dat is natuurlijk de essentiële vraag die zich opdringt, op het moment dat je deze uitgebreide Soundgardenverzamelaar aan het luisteren bent.

Eerst even de feiten. Telephantasm is te verkrijgen in een aantal edities. Tip daarbij? Koop op z’n minst de dubbel-cd, want daar zit automatisch ook een dvd bij met alle videoclips die de band ooit uitbracht. Leuk aspect aan deze verzamelaar? Er staat ook nooit uitgebracht materiaal (waaronder diverse live-opnames) op. Het onbekende Black Rain (ooit opgenomen tijdens de Badmotorfinger-sessies) is gebombardeerd tot ‘nieuwe’ single. Ook leuk: dat nummer wordt tevens gebruikt in het spel Guitar Hero: Warriors of Rock.

Eén ding is zeker; Telephantasm geeft de totale carrière van deze band perfect muzikaal weer. Van het prille begin toen alles zeer ongedwongen en losjes op band gezet werd tot de nauwgezette productionele klussen halverwege de jaren negentig. Toch is er tegelijkertijd een aantal gemene delers te benoemen. De rebelse rockmuziek klinkt immer tweeledig. Snoeihard doch intiem. Venijnig, tevens liefelijk. Rauw en ruw maar ook weer aalglad en gepolijst. Daarbij opgeteld is er natuurlijk die heerlijke unieke rockstem van Chris Cornell die steevast door hart en ziel snijdt.

Op 16 april van dit jaar trad Soundgarden voor het eerst sinds 1997 weer op. Daarna volgden een paar concerten waaronder de headlineshow tijdens het Lollapaloozafestival. Vervolgens bleef het qua tourinformatie weer een paar maanden stil. Reden genoeg om jezelf af te vragen: is het een eenmalige terugblik of wordt het een officiële tweede fase? Getuige de puike Youtubefilmpjes van de recente superstrakke en kwalitatief hoogstaande concertreeks hoop ik - en met mij een geweldige schare die hard-fans – van harte op de laatste optie.

Tracks

Disc 1
1. Hunted Down
2. Hands All Over
3. Outshined (Remastered)
4. Rusty Cage (Remastered)
5. Birth Ritual (From "singles" Soundtrack)
6. My Wave
7. Spoonman
8. Black Hole Sun
9. Fell On Black Days
10. Burden In My Hand
11. Blow Up The Outside World
12. Black Rain

nieuwsbrief