Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

LOW

TRUST
Releasedatum: 23-09-2002
Herkomst: NL
Item-nr: 2848241
EAN: 0796441805228
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Low's laatste plaat, Things We Lost In The Fire, was internationaal een groot succes en voor velen een eerster kennismaking met deye "slowcore" band. Things We Lost In The Fire was het hoogtepunt in de lijn die de band met Secret Name ('99) had ingezet - de langgerekte, grotendeels instumentale stukken werden gelaten voor wat zij waren en het zwaartepunt kwam op de songs te liggen. Als deze lijn doorgetrokken was, you Low haar eigen geluid kwijtgeraakt zijn. Met Trust is de band echter weer terug bij waar ze met Curtain Hits The Cast ('97) waren gebleven: lang uitgesponnen nummers met donkere achtergrondgeluiden waar de hemelse stemmen van Mimi Parker en Yak Sallly perfect op aansluiten. Vooral Mimi is dit keer in vorm - haar stem klinkt minder onschuldig dan op vorige platen en past beter bij zowel de muyiek als bij haar teksten.

Op de eerste helft wil de drum nog wel eens een elektronisch kantje hebben, wat verassend goed bij de rest blijkt te passen. Vooral in het laatste nummer, waar vreemde vervormde strijkers de samenzang begeleiden, klinkt Low op haar best mooi ingetogen melodramatisch.

Traditiegetrouw gaat Low ook op deze plaat weer een tandje sneller spelen, zodat ze nu nog maar half zo traag klinken als een gemiddeld bandje.

Tracks

Disc 1
1. (That's How You Sing) Amazing Grace
2. Canada
3. Candy Girl
4. Time Is The Diamond
5. Tonight
6. The Lamb
7. In The Drugs
8. Last Snowstorm Of The Year
9. John Prine
10. Little Argument With Myself
11. La La La Song
12. Point Of Disgust
13. Shots & Ladders

nieuwsbrief