gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

HOSPITAL BOMBERS

AT BUDOKAN

Genre: Pop & Rock
Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 13-01-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2885119
EAN: 8714374962872
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Begeerlijk spontaan en uitbundig rammelend. Zo zou je de muziek van de Hospital Bombers kunnen betitelen. Zonder dat minderwaardig te bedoelen, trouwens. Integendeel, iedere muzikant zou willen dat ze hun liedjes zo ongedwongen konden laten klinken. Deze Amsterdamse indierockers leveren met hun tweede plaat met recht één van de eerste échte rockjuweeltjes van het jaar af.

De zwierige, vrolijke vioolpartijen van Susanne Linssen zijn prominenter dan ooit, maar immer prachtig op de plek. De stemmen van Linssen en zanger/gitarist Jan Schenk passen bij elkaar als was in een wasmachine. Soms hoor je Lou Reed, dan weer waaien Joe Jackson en Iggy Pop langs. Maar altijd zijn songs ontstellend lekker in het gehoor liggend en blijken melodieën gigantisch pakkend. Het refreintje 'I love you, I love you, let's set ourselves on fire' zit, na twee keer horen, voor eeuwig in je kop. Over die, steevast bijzonder grappige, teksten gesproken? Marc van der Holst, de drummer van de band, is daar de createur van. Toegegeven: zijn absurdistische verhalen over bloederige zondagse kledij, gemiste kansen in de autowasserette en hartstochtelijke verwijten bij de bloedbank zijn met recht de slagroom op de taart.

Tracks

Disc 1
1. Traditional Maori Fight Song
2. When The Cows Come Home
3. At The Blood Drive
4. 'let's Set Ourselves On Fire
5. Heidi Says
6. Do The Math
7. I Love You Baby
8. Talking Pillow Blues
9. Traditional Maori Fight Song Nr.9
10. New Car Scent
11. Sunday Best
12. You Blinked

nieuwsbrief