gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

STORNOWAY

TALES FROM TERRA FIRMA

Genre: Pop & Rock
Label: 4AD
Releasedatum: 06-03-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3059751
EAN: 0652637330427
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Het eerste nummer op het tweede album van de Oxfordshire kwartet is een vijf minuten verhaal van frontman Brian Briggs 'perfecte huwelijksdag. Perfect tot het misgaat met de broer van de bruid. Dit zet de toon voor Tales From Terra Firma. Een album met optimisme. Het thema van de plaat raakt hiermee de romantiek van het onontgonnen gebied. Stornoway maakt hiermee wel duidelijk dat ze zelf nog zoekende naar hun eigen, al dan niet, experimentele structuur. Regegeld laaten ze zich een beetje te veel door hun passie leiden en worden somminge songs net iets te lang.

Stornoway heeft daarbij wel bepaalde invloeden die Mumford & Sons eveneens laten horen. Alleen lijkt het alsof het bij Stornoway van puurder aard is, net als de onbevlogenheid die je bij Belle & Sebastian aantreft. Daarbij de naam. "Stornoway". Het dorp op een afgelegen eiland in de Hebriden, krijgt door dit album ook een duidelijke betekenis. Een beetje vreemd, maar een heerlijk album om bij weg te dromen.

Tracks

Disc 1
1. You Take Me As I Am
2. Farewell Appalachia
3. The Bigger Picture
4. (A Belated)Invite To Eternity
5. Hook, Line, Sinker
6. Knock Me On The Head
7. The Great Procrastinator
8. The Ones We Hurt The Most
9. November Song

nieuwsbrief