gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Met zijn tweede album Take Care (2011) verjoeg de Canadese rapper Drake (echte naam: Aubrey Drake Graham) een deel van het publiek dat hem vanwege zijn sterke debuut Thank Me Later (2010) had omhelsd: de rapper met R&B-tic manifesteerde zich als een zeurpiet op het wat al te klagerige album.

Het heeft er alle schijn van dat Drake dat achteraf zelf ook vond. Zijn nieuwste album, Nothing Was The Same, is een grimmige revancheplaat met een gemeen scherp randje, al blaft hij niet continu zo van zich af als in Worst Behaviour of de bijtende opener Tuscan Leather.

Drake heeft het klagen (over ongelukkige liefdes, eenzaamheid, roem) op Nothing Was The Same beslist niet afgezworen, maar hij doet het deze keer in een vloeiendere stijl dan voorheen, nu eens in een kale, rechtlijnige raptrack, dan weer in een stuk als Hold On, We're Going Home, een ode aan de house en misschien wel de uitbundigste popsong die hij opnam.

Die afwisseling doet het hem: Drake haalt op Nothing Was The Same weer het beste in zichzelf naar boven.

(tekst: de Volkskrant)
Door Redactie op 2013-09-25

Tracks

Disc 1
1. Tuscan Leather
2. Furthest Thing
3. Started From The Bottom (Explicit Version)
4. Wu-Tang Forever
5. Own It
6. Worst Behavior
7. From Time
8. Hold On, We're Going Home (Album Version)
9. Connect
10. The Language
11. 305 To My City
12. Too Much
13. Pound Cake / Paris Morton Music 2

nieuwsbrief