gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Distant Rumble heet het nieuwe album van Danny Vera, zijn eerste plaat op Excelsior Recordings. “Dit is de plaat die ik altijd al in mijn hoofd had,” aldus Danny. De zanger en muzikant, ook bekend van Radio en VI TV heeft het album afgelopen zomer opgenomen in SSE Noord, de nieuwe studio van Frans Hagenaars.

Neo-rock ’n’ roller Vera heeft al diverse albums op zijn naam, maar de meeste bekendheid verwierf hij als huiszanger van Voetbal International. Ook Excelsior Records zag het wel in hem zitten en zo kan hij nu eindelijk het grote publiek een album voorschotelen met zijn gitaar georiënteerde rock ’n’ roll. Vooral zwaar beïnvloed door de vroege Sun-singles van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en natuurlijk Koning Elvis zelf, verzorgt de strakke ritmesectie de chick-a-boom-sound waarover Vera zingt en speelt alsof hij de duivel al in zijn nek voelt hijgen. De felle songs worden gelardeerd met een vleugje Nashvillesound, waarin vooral de gitaarsound van Chet Atkins een herkenbare inspiratie is. Het fraai georkestreerde titelnummer doet vooral denken aan Elvis anno de 1968 Memphis Session. Een herkenningspunt dat ook terugkeert in Running With My Boots On door de gitaarpartij van niemand minder dan James Burton, lange tijd Elvis’ vaste gitarist, en stiekem misschien wel de meest bijzondere gast op een Nederlands album ooit. Een mooi traditioneel, maar zeker niet ouderwets, album.

Tracks

Disc 1
1. Distant Rumble
2. The Devil's Son
3. Worn Out Man
4. One Shot
5. Jesus & The Outlaw
6. The Crows Were Talking
7. Utopia Won't Wait
8. Forever In My Heart
9. How The Dice Will Roll
10. Whisperin' Thoughts
11. Hold On To Me
12. Runnin' With My Boots On (Ft. James Burton)
13. Till Death Do Us Part

nieuwsbrief