gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MANIC STREET PREACHERS

FUTUROLOGY

Label: SONY MUSIC
Releasedatum: 04-07-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3255703
EAN: 0888430496224
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Manics hebben weer een nieuwe plaat. Vaste reactie? Jeuh! De kwaliteit van de albums van dit sympathieke bandje uit Wales is namelijk steevast zeer hoog. Toch weten de Manic Street Preachers er met Futurology wel weer een schepje boven op te doen, ten opzichte van de afgelopen reeks platen. Was voorganger Rewind The Film (2013) rustiger en meer laidback, bleek Postcards From A Young Man (2010) wat meer mainstream, was Journal For Plague Lovers (2009) vooral een eerbetoon aan (de teksten van) het mysterieus verdwenen bandlid Richey James Edwards , het kersverse album Futurology klinkt ruiger, rauwer, complexer en diverser dan ooit.

De bandleden zijn naar eigen zeggen geïnspireerd door Europa in het algemeen en Berlijn in het bijzonder. In laatstgenoemde stad is een deel van de songs ook opgenomen. Het blijken een stel toffe bovenal zeer onderscheidene songs op die door de benaderwijze van de band af en toe zelfs een krautrock-sausje gekregen hebben. Duitse actrice Nina Hoss zingt een mopje mee, Cian Ciaran van de Super Furry Animals draagt z’n muzikale steentje bij en ook singer-songwriter Georgia Rut en Green Gartside van Scritti Politti vervullen heerlijke gastrollen. Uit alles blijkt: bij de Manics is de inspiratie tot muzikaal prediken nog lang niet opgedroogd. Jeuh!!!

Tracks

Disc 1
1. Futurology
2. Walk Me To The Bridge
3. Let's Go To War
4. The Next Jet To Leave Moscow
5. Europa Geht Durch Mich
6. Divine Youth
7. Sex, Power, Love And Money
8. Dreaming A City (Hugheskova)
9. Black Square
10. Between The Clock And The Bed
11. Misguided Missile
12. The View From Stow Hill
13. Mayakovsky

nieuwsbrief