gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CARR, JAMES

YOU GOT MY MIND MESSED UP

Label: KENT
Releasedatum: 30-08-2002
Herkomst: NL
Item-nr: 1257608
EAN: 0029667221122
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

De immer ijverige muziekvorsers van het Engelse reissue-label Ace zijn bezig de archieven van het befaamde soul-label Goldwax te lichten. Naast verscheidene opnamen van onbekende soulbroeders en -zusters brengen zij ook het complete werk van James Carr uit. Vorig jaar verscheen om te beginnen een compilatie met alle singles van deze soullegende. Bij deze gelegenheid stelde uw recensent stoutmoedig dat James Carr ondanks zijn geringe bekendheid de allergrootste soulzanger van zijn tijd was. De nieuwe compilatie You Got My Mind Messed Up levert aanvullende bewijzen voor deze boude bewering.

You Got My Mind Messed Up omvat de complete LP die in 1967 onder deze titel verscheen en 12 extra nummers. Hierdoor treedt enige overlap op met het vorig jaar verschenen The Complete Goldwax Singles. Een kniesoor die daar een punt van maakt! Naast soulklassiekers als Pouring Water On A Drowning Man en The Dark End Of The Street biedt deze nieuwe compilatie een verscheidenheid aan moeilijk te krijgen of zelfs helemaal niet eerder verschenen songs. Zo was het juweel Dixie Belle tot dusverre slechts op een Japanse LP verschenen en had A Lucky Loser nog helemaal nooit het licht gezien. Gezien de ongehoorde kwaliteit van deze songs kunnen we hier zowel van een klein wonder als van een grof schandaal spreken. Halverwege bereikt de compilatie zijn absolute hoogtepunt wanneer James zijn vertolking van These Arms Of Mine stelt tegenover die van tijdgenoot Otis Redding. Een mens moet horende doof zijn om niet in te zien dat Otis Redding - hoe invloedrijk en verdienstelijk ook - bij lange na niet kan tippen aan de formidabele zang van James Carr.

Het ongeduldig wachten op de uitgave van de resterende opnamen van James Carr voor het Goldwax-label heeft alweer een aanvang genomen!

Tracks

Disc 1
1. Pouring Water On A Drowning Man
2. Love Attack
3. Coming Back To Me Baby
4. I Don't Want To Be Hurt Anymore
5. That's What I Want To Know
6. These Ain't Raindrops
7. The Dark End Of The Street
8. I'm Going For Myself
9. Lovable Girl
10. Forgetting You
11. She's Better Than You
12. You've Got My Mind Messed Up
13. These Arms Of Mine
14. You Don't Want Me (Second Version)
15. There Goes My Used To Be
16. A Lucky Loser
17. Dixie Belle
18. Search Your Heart
19. Sock It To Me
20. My Adorable One
21. Love Is A Beautiful Thing
22. Life Turnes Her That Way
23. A Losing Game
24. What Can I Call My Own

nieuwsbrief