gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

We geloven het pas als we ze werkelijk in de handen hebben, maar alle voortekenen zijn goed en ze komen nu echt uit als deze Mania in de winkels ligt. De eigenzinnige Neil Young, de cd hater bij uitstek die al meerdere keren zijn catalogus digitaal vastlegde in de roemruchte Archives serie maar het keer op keer vertikt het uit te brengen, gaat vier niet eerder op cd uitgebrachte albums opnieuw -in geremastered vorm nog wel- uitbrengen. Alle vier vormen ze op hun eigen manier een essentieel onderdeel in de muziek van Young en het zijn dan ook gewilde items op de bootleg en platenbeurzen markt.

On The Beach is een van de meesterwerken die Young maakte. Hij heeft een paar pijnlijke jaren achter de rug, Tonights The Night werd afgewezen door zijn platenmaatschappij waarna een desastreuze tournee volgde, die werd vastgelegd op Time Fades Away (waarom zit die hier niet bij?!). Het persoonlijke verdriet dat hij had door de dood van Crazy Horse gitarist Danny Whitten en roadie Bruce Berry lijkt inmiddels wat verwerkt. De humor keert terug in zijn teksten, al is het bijtende sarcasme niet van de lucht. De productie is uiterst kaal en er wordt vrijwel geheel akoestisch gespeeld. Dankzij de uitstekende songs en de evenwichtige kwaliteit, is het een van zijn beste platen ooit.

American Stars

Tracks

Disc 1
1. Walk On
2. See The Sky About To Rain
3. Revolution Blues
4. For The Turnstiles
5. Vampire Blues
6. On The Beach
7. Motion Pictures
8. Ambulance Blues

nieuwsbrief