gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RecensieZet alles in je leven even op pauze, pak wat te drinken en ga zitten in een goede stoel. Zet nu het nieuwe album van Iris Penning op play en luister. Een stem, een moment a capella. “Ik vul de leegte met woorden die ik ergens heb gehoord”, zingt ze. “Ik zoek de stilte in mijn eigen stem”. Het is de verfijnde stem van Iris die je direct de speakers in trekt, maar ook haar taal zuigt je als het ware naar 100% aandacht. De ontwikkeling die Iris Penning doormaakt is even groots als verbazingwekkend, want op Liever Vieze Voeten zet ze een reuzenstap, terwijl haar vorige albums reeds zeer overtuigden. Luister maar eens naar het titelnummer, dat gerust gehoord mag worden als een welgemeend levensadvies. “Liever vieze voeten, dan altijd schoenen aan”. Wauw! Zonder uitzondering overtuigen alle nummers. Taalkundig zijn ze telkens spitsvondig en muzikaal bijzonder intiem. De ultieme luisterplaat, die vast op een shortlist mag voor plaat van 2019.


“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat" – OOR”


​“Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan”, is het motto van de derde CD van Iris Penning.

1. Alles achter
2. Mag ik iets vragen
3. Liever vieze voeten
4. Als je iets wil
5. Alles mag kapot
6. Hoelang nog
7. Verder dan vandaag
8. Niks aan de hand
9. In de stilte
10. Onderweg bestaan

nieuwsbrief